Nesreča se je zgodila pri razcepu Gabrk. Foto: ZGRS Sežana
Nesreča se je zgodila pri razcepu Gabrk. Foto: ZGRS Sežana
Primorska avtocesta zaprta že več kot 16 ur

Voznik tovornega avtomobila s priklopnikom poljskih registrskih številk je v torek nekaj po 21. uri vozil po avtocesti iz Ljubljane proti Kopru. Okoli 200 metrov pred razcepom za Sežano je zapeljal najprej v desno in nato v levo, kjer je prebil varovalno ograjo in s kabino vozila trčil v steber portala.

Gasilci so na kraju nesreče s tehničnimi sredstvi iz kabine rešili dva moška, 39- in 25-letnega državljana Poljske. Starejši je zaradi poškodb na kraju nezgode umrl, 25-letnika so hudo poškodovanega odpeljali v UKC Ljubljana. Kdo je vozil v času nesreče, policisti še ugotavljajo.
Vurs je moral po cesti pobirati meso
Po besedah Mitje Palčiča, komandirja postaje prometne policije Koper, je bila za nesrečo kriva neprilagojena hitrost: "Avtocesta je tako dolgo zaprta, ker je šlo za tehnično zelo zahtevno odstranjevanje tovornjaka, veliko časa pa je vzelo tudi odstranjevanje tovora, ki se je razsul po vozišču. Gre za 20 ton kosov mesa, za katere so morali poskrbeti uslužbenci Veterinarske uprave."

Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je avtocesta proti Kopru popolnoma zaprta že od sinoči, saj še vedno odstranjujejo razsuti tovor. Tovornjak je namreč prevažal goveje meso, ki se je v nesreči razsulo po cesti.

Eugenija Carl, TV Slovenija

A. K. K., A. Č.

Primorska avtocesta zaprta že več kot 16 ur