Huda nesreča na gorenjski cesti. Foto: Policija
Huda nesreča na gorenjski cesti. Foto: Policija

Ob 0.45 so na gorenjski avtocesti trčili dve tovorni vozili in avtobus. Policisti so ugotovili, da je prvo nesrečo s tovornim vozilom in pripetim polpriklopnikom povzročil državljan BiH-a, ki je zaradi neprilagojene hitrosti po trčenju v odbojno ograjo prečno obstal na avtocesti. Kmalu zatem je hrvaški voznik tovornega vozila trčil v polpriklopnik prvega tovornega vozila, voznik avtobusa, tudi hrvaški državljan, pa vanj. Oba sta prebila varovalno ograjo in z delom vozila obstala na prehitevalnem pasu nasprotnega smernega vozišča proti Ljubljani.

Zastoji proti Ljubljani

Glede na ugotovitve prometni nesreči policisti obravnavajo kot prekršek, zanj pa sta obravnavana oba voznika tovornih vozil. V tovornih vozilih sta bila samo voznika. Lažje se je poškodoval voznik v drugem tovornem vozilu. V avtobusu pa je bilo 30 ljudi, od tega 28 potnikov. Poškodovan ni bil nihče, so bili pa s kraja nesreče z drugim avtobusom organizirano prepeljani v prostore PGD-ja Šenčur, kjer so počakali na nadomestni prevoz. Potniki so bili iz avtobusa rešeni s tehničnim posegom.

Prehitevalni pas proti Ljubljani je bil ločen z zastirno pregrado. Foto: PU Kranj
Prehitevalni pas proti Ljubljani je bil ločen z zastirno pregrado. Foto: PU Kranj

Gasilski del posredovanja so izvedli gasilci Gasilsko-reševalne službe Kranj in Gasilske brigade Ljubljana, reševalni del pa ekipi nujne medicinske pomoči iz Kranja in Ljubljane. Ena ekipa nujne medicinske pomoči je ponesrečenega voznika odpeljala v zdravstveno ustanovo, druga ekipa je zaradi številnih udeležencev ostala na kraju prometne nesreče. Zaradi obsežnosti nesreče in velikega števila udeležencev je bila izvedena triaža, preverili so zdravstveno stanje vseh udeležencev.

Zaradi nesreče je bila gorenjska avtocesta proti Karavankam med 00.45 in 9. uro zaprta, promet v drugi smeri pa je bil ves ta čas močno oviran. V smeri Ljubljane in Karavank je nastal večkilometrski zastoj. Proti Ljubljani ga je dodatno podaljšala še manjša prometna nesreča ob 7.15 zaradi trčenja dveh vozil v koloni.

Huda nesreča na gorenjski avotcesti