Motorist je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom. Foto: BoBo

Policisti so bili okoli 13.30 obveščeni o prometni nesreči na Velikem Cerovcu. Po prvih ugotovitvah je 46-letni motorist peljal iz smeri Novega mesta proti Metliki. Na Velikem Cerovcu je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, padel in drsel po nasprotnem smernem vozišču. Iz nasprotne smeri je takrat po svojem smernem vozišču pravilno pripeljal 51-letni voznik osebnega avtomobila in trčil v motorista. Hudo poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer je zaradi hudih poškodb nekaj po 15. uri umrl. V nesreči se je lažje poškodovala tudi 52-letna potnica v avtomobilu, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

V večini primerov ubija hitrost

46-letni motorist je že letošnja četrta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Novo mesto. V prometni nesreči, ki se je zgodila januarja v Kočevskih Poljanah, sta umrla dva potnika v osebnem avtomobilu, v mesecu marcu pa je v prometni nesreči, ki se je zgodila na avtocesti, umrl pešec, so spomnili policisti.

Ob tem so opozorili, da je v zadnjih petih letih na območju Policijske uprave Novo mesto v prometnih nesrečah umrlo 14 motoristov. V devetih prometnih nesrečah je bilo ugotovljeno, da so se zgodile zaradi neprilagojene hitrosti, nepravilna stran in smer vožnje sta bili vzrok štirih nesreč s smrtnim izidom, v eni pa je voznik drugega vozila odvzel prednost motoristu.

Policisti motoriste znova pozivajo k strpni in varni vožnji. "Hitrost naj prilagodijo ne le veljavnim omejitvam, ampak tudi razmeram na cesti in svojim vozniškim sposobnostim. Ob spremembi smeri naj se prepričajo, da to lahko varno storijo in so jih drugi udeleženci v prometu opazili. Na motor naj sedejo spočiti in trezni ter skušajo predvideti ravnanja drugih udeležencev v prometu," so še dodali.