Policisti na območju Policijske uprave Novo mesto so imeli konec tedna precej dela z opitimi vozniki. Foto: BoBo
Policisti na območju Policijske uprave Novo mesto so imeli konec tedna precej dela z opitimi vozniki. Foto: BoBo

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, so se policisti v petek popoldne odzvali na obvestilo o nesreči, zbrali obvestila in ugotovili, da je 66-letni pešec hodil iz Mokronoga proti Trebelnem ob desnem robu vozišča. Pešec je pri hoji uporabljal bergle, zaradi boljše vidnosti je imel oblečen odsevni brezrokavnik. Vanj naj bi trčil voznik osebnega avtomobila, ki je peljal v isti smeri in pobegnil s kraja nesreče, ne da bi poškodovanemu ponudil pomoč.

Takoj so stekle številne aktivnosti za izsleditev pobeglega voznika, v iskanje je bilo vključenih več policistov. Na podlagi informacij očividcev so ugotovili, da je bil to osebni avtomobil znamke Volkswagen, in okoli 18. ure v okolici Trebnjega našli parkiran avtomobil, poškodovan v prednjem desnem delu.

Izsledili so tudi 32-letnega pobeglega voznika in zanj odredili preizkus alkoholiziranosti. V litru izdihanega zraka je imel 0,82 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli, na pristojnem tožilstvu pa bodo po končani preiskavi podali kazensko ovadbo, so še zapisali na policiji.

Na območju PU Novo mesto ves konec tedna nesreče opitih voznikov

Tudi sicer so imeli policisti na območju Policijske uprave Novo mesto konec tedna precej dela z opitimi vozniki. V petek popoldne sta na regionalni cesti med Mirno Pečjo in Trebnjim trčila avtobus in osebno vozilo. Nesrečo je povzročil 22-letni voznik osebnega avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,90 miligrama alkohola.

V soboto okoli 21. ure pa je močno opit 66-letni traktorist v okolici Trebnjega trčil v avtomobil 24-letne voznice, po nesreči trčil v kamniti zid in nadaljeval vožnjo, potem pa vnovič izgubil oblast nad traktorjem, zapeljal na brežino in se prevrnil. Poškodovanega traktorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, so med drugim sporočili s policije.

Sevniški policisti so v noči na soboto med kontrolo prometa v Tržišču zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 20-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,64 miligrama alkohola.

Brežiški policisti pa so konec tedna iz prometa izločili štiri voznike, ki so vozili pod vplivom alkohola.