Nekdanji policist in njegov pajdaš sta priznala krivdo. Foto: BoBo
Nekdanji policist in njegov pajdaš sta priznala krivdo. Foto: BoBo

Kot je na četrtkovem predobravnavnem naroku na celjskem okrožnem sodišču povedala tožilka Irena Igerc, sta Dovgan in Kos obtožena 15 ropov. Ropala sta predvsem pošte in bencinske črpalke, z ropi pa sta pridobila več kot 100.000 evrov premoženjske koristi.

Po besedah tožilke je Dovgan, ki je obtožen še nevarne vožnje in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, nadzoroval potek ropov, medtem ko je Kos s pištolo ustrahoval zaposlene na poštah in črpalkah.

Predlaganih 13 in 12 let zapora

Tožilka je za Dovgana predlagala 13 let zapora, za Kosa pa 12 let. Bosta pa tako na predlog tožilke kot obrambe pred izrekom kazni oba obtožena še zaslišana.

Pred začetkom današnjega predobravnavnega naroka so predstavniki Petrola, Mola Slovenije in Teniškega kluba Celje vložili premoženjsko-pravne zahtevke, zato je sodnica Jazbinšek - Žgank razglasitev sodbe napovedala za 11. junij. Del povzročene škode z ropi sta obtožena oškodovancem že povrnila.

Celjski policisti so Dovgana in Kosa, ki sta ropala od avgusta 2018, prijeli januarja letos po ropu bencinskega servisa na Ljubljanski cesti v Celju. Dovgan je bil v preteklosti policist na Policijski upravi Celje, od koder so ga dvakrat odpustili, nazadnje leta 2018.