Nova tragična nesreča v bližini kajakaškega centra Solkan. Foto: Mojca Dumančič
Nova tragična nesreča v bližini kajakaškega centra Solkan. Foto: Mojca Dumančič

Po podatkih policije je reka dečka odnesla v smeri proti meji z Italijo, takoj po prijavi ob 16.30 pa so bile v reševanje po strugi in obrežju reke Soče pod kajakaškim centrom v smeri Italije vključene tudi reševalne službe. Dečka so reševalci oživljali, a oživljanje ni bilo uspešno.

O tragični nesreči sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik okrožnega sodišča in okrožna državna tožilka iz Nove Gorice. Policisti in kriminalisti PU Nova Gorica nadaljujejo z zbiranjem obvestil, da bi ugotovili vse okoliščine nesreče.

Sorodna novica V Soči utonil okoli deset let star otrok

Uradnih informacij, kaj se je zgodilo na izteku kajakaške proge pri Solkanu, še ni, na voljo naj bi bile v četrtek, je za TV Slovenija poročala novinarka Ksenija Černuta. Po neuradnih informacijah pa se je med kopanjem utopil 11-letni domačin, član kajakaškega kluba Soške elektrarne, izkušen plavalec in kajakaš.

TV Slovenija je sprva poročala o 13-letnem dečku, pozneje se je izkazalo, da je bil star 11 let.

V Soških elektrarnah Nova Gorica so povedali, da v času nesreče ni prišlo do nobenega nenadnega izpusta vode iz elektrarne in s tem povečanega pretoka reke. Pojasnili so, da so za potrebe Kajak kluba Soške elektrarne urejali pretok Soče med 9. in 17. uro, torej tudi v času nesreče. Pretok je bil konstanten okoli 70 kubičnih metrov na sekundo, da so imeli kajakaši vseskozi enake pogoje na progi, so dodali. Pretok reke je sicer precej večji, kot bi bilo običajno za ta letni čas, a ne zaradi Soških elektrarn, ampak zaradi dolge zime in poznega taljenja snega, so še pojasnili.

To je tam že druga taka nesreča v zadnjem letu. 28. julija lani je pri starem jezu v Solkanu utonil 10-letni deček.

V Soči utonil deček