Foto:
Foto:

Senat novomeškega sodišča je na sojenju za trojni umor na Gorjancih ugodil zahtevi Brkičevega zagovornika Žige Kluna za pridobitev dodatnih dokazov o gibanju Milana Lovriča na dan umora.

Tako mora tožilstvo pridobiti račune in videoposnetke z bencinskih servisov in cestninske postaje Dob pri Biču. Tam naj bi se namreč na dan umora gibal Milan Lovrič, ključna priča v procesu.

Klun je za Radio Slovenija povedal, da telefonski izpiski sicer kažejo, kdaj je bil klic opravljen, ne pa tudi, kdo ga je opravil. Po besedah tožilke pa Brkičev zagovor v celoti demantirajo tako vse danes zaslišane priče kot tudi izpiski izhodnih in dohodnih telefonskih klicev za Lovričev mobilni telefon.

Lovrič potrdil svojo zgodbo
Lovrič je že dopoldne potrdil zgodbo o tem, kje je bil in kaj je počel na dan umora. Znova je ponovil, da je kupoval avtomobil na območju med Grosupljem in Novim mestom. V času trojnega umora je bil v Črnomlju, za kar ima tudi priče in izpiske iz svojega mobilnega telefona, ki ga v tistih dneh ni posojal. Na Lovričevo pričanje se je Brkič odzval z glasnim protestiranjem, Lovriča pa obtožil laganja.

Sojenje se bo z zaslišanjem izvedencev kriminalistične stroke nadaljevalo 11. novembra.