Kajakaša je po prevračanju potegnilo pod gladino vode, prazen kajak pa je reka odnesla naprej. Foto: MMC RTV SLO
Kajakaša je po prevračanju potegnilo pod gladino vode, prazen kajak pa je reka odnesla naprej. Foto: MMC RTV SLO

V akciji sodelujejo tudi kajakaši, ki pregledujejo območje od kraja dogodka do vasi Kamno, so povedali na Policijski upravi Nova Gorica.

Na tem odseku so se že dogajale nesreče
Kot je povedal tiskovni predstavnik uprave Dean Božnik, se je kajakaš prevrnil na območju, kjer je plovba zaradi nevarnosti prepovedana. Po njegovih besedah so se na tem odseku v preteklosti že dogajale nesreče, tudi s smrtnim izidom.

V iskalni akciji v nedeljo so sodelovali tolminski gorski reševalci, potapljači podvodne reševalne službe iz Tolmina, gasilci, policisti in kajakaši. Iskanje so sicer začeli v soboto po dogodku, vendar so akcijo morali zaradi nevarnosti zvečer prekiniti, je še pojasnil Božnik.

Kajak pogrešanega se je prevrnil
Pogrešani 21-letni kajakaš se je še z enim avstrijskim državljanom v soboto nekaj pred 18. uro s kajakom spustil po brzicah reke Soče med Trnovim ob Soči in Kobaridom. Ko sta priveslala do kraja Otona, kjer so brzice močnejše, med njimi pa tudi večje skale in tolmun, se je kajak pogrešanega prevrnil. Vodni tok je pogrešanega potegnil pod gladino, so sporočili s PU-ja Nova Gorica.