Izjava koprskega župana po sodbi. Foto: EPA
Izjava koprskega župana po sodbi. Foto: EPA

Novinarka Petra Vidrih je dan po lokalnih volitvah leta 2006 z Borisom Popovičem opravila intervju. V zadnjem vprašanju je želela njegov komentar na govorice, da v Kopru nastaja leglo mafije, kar je župana zelo razjezilo. Ko je novinarka izključila diktafon, jo je s psovkami nagnal iz prostora ter grozil s fizično silo.

Vidrihova se je zato odločila za tožbo zaradi blatenja dobrega imena in žalitve. Senat ljubljanskega okrožnega sodišča se je odločil za kazen, hkrati pa bo Popovič moral plačati še sodne stroške, je za TV Slovenija poročala Evgenija Carl. Tudi Popovič je vložil tožbo proti Vidrihovi, postopek na koprskem sodišču še vedno teče.

"Brez komentarja"
Popovič se je kameram izognil, posredoval je le sporočilo za javnost, v katerem je zapisal: "Pri takih sodnikih, kot jih imamo, me že to, da ne komentiram, lahko stane kakšen mesec. Kaj bi šele bilo, če bi kar koli ali kakor koli komentiral. Moj komentar današnje sodbe se torej glasi, spoštovane novinarke in novinarji, današnjo sodbo torej komentiram tako, da je ne komentiram."

Dogodek je dvignil veliko prahu. Novinarka je Popovičevo ravnanje označila kot napad na avtonomijo novinarstva, prav tako so napad ostro obsodile stanovske organizacije, kar Popoviča ni utišalo. Najprej je proti Vidrihovi sprožil tožbo, nato pa je med drugim govoril, da je novinarka ljubica nekdanje županje Izole Brede Pečan.