Lidija Divjak Mirnik bo, kot kaže, kandidatka LMŠ-ja za županjo Maribora. Foto: BoBo
Lidija Divjak Mirnik bo, kot kaže, kandidatka LMŠ-ja za županjo Maribora. Foto: BoBo
Poslanki in kandidatki za županjo prerezali pnevmatike

Divjak Mirnikova je za Večer povedala, da dogodek dojema kot grožnjo pri kandidaturi. Ob tem storilcem sporoča, da se ne bo ustrašila in da je ne bodo ustavili, saj za njo stojijo vsi, ki so ji dali podpise za župansko kandidaturo. To namerava vložiti v petek opoldne. Kot meni mariborska poslanka, je nekdo moral prežati, kdaj se bo pripeljala domov, kar se je zgodilo v sredo pozno zvečer. O dogodku je takoj zjutraj obvestila policijo, ki se je hitro odzvala in zavarovala kraj dogodka ter začela preiskavo.

Poslanka je v izjavi novinarjem povedala, da se v tem času pojavlja veliko različnih "filmčkov" o njej in "zelo grdih zapisov". Ne ve, kdo so storilci. "A očitno je, da marsikomu ne diši to, kar kažejo ankete v Mariboru," je poudarila. Dejala je še, da je zdaj "podoživela" vse tisto, kar se je v Mariboru dogajalo pred leti v času protestov, ko so nasprotniki nekdanjega župana Franca Kanglerja obiskovali mestne svetnike, med njimi tudi njo kot svetnico Liste za pravičnost in razvoj.

V LMŠ-ju obsojajo dejanje
V poslanski skupini LMŠ-ja obsojajo "zavržno dejanje" in imajo do njega ničelno toleranco. Prepričani so, da tovrstne "strahopetne provokacije ne ponujajo pravih argumentov v prizadevanju za dobrobit slovenskega naroda". "Dokler prevladujejo argumenti moči, sovražnega govora, nasilja in uničevanja, izgublja izključno in samo Maribor," so zapisali.

Trdno so prepričani, da poslankino delo zasenči sporočilo tovrstnih dejanj. Zagotovili so, da ji bodo vedno stali ob strani, od pristojnih organov pa pričakujejo ustrezne ukrepe. Incident so obsodili tudi nekateri, ki se prav tako nameravajo potegovati za županski mandat v Mariboru, med njimi Saša Arsenovič (Iniciativa za Maribor) in Igor Jurišič (Stranka mladih – zeleni Evrope).

500 evrov škode
Neznani storilec je prek noči v Mariboru na parkiranem osebnem avtomobilu prebodel vse štiri pnevmatike, na pokrov motorja pa privezal lutko, ki ima na obrazu sliko oškodovanke, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Ker Divjak Mirnikova kandidira tudi za mariborsko županjo, policisti poleg kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari preverjajo tudi utemeljenost suma, da je bilo storjeno kaznivo dejanje grožnje. Kriminalistično preiskavo nadaljujejo. Materialna škoda znaša približno 500 evrov.

Poslanki in kandidatki za županjo prerezali pnevmatike