Stanovalci so prenočili pri sorodnikih. Foto:
Stanovalci so prenočili pri sorodnikih. Foto:
Požar v Prevaljah naj bi povzročil poskus samomora

Zdravstveni dom po prvih podatkih sicer ni huje poškodovan, posledice so vidne na stavbni opremi. Kljub vsemu pa bo zdravstvena oskrba danes ovirana. V ambulanti neposredno pod prostorom, kjer naj bi bil vir eksplozije, oskrba po oceni direktorja Zdravstvene postaje Prevalje Stanislava Pušnika ne bo mogoča približno teden dni, v preostalih prostorih bo stekla v četrtek, je povedal za MMC. Dodal je, da so zavarovance prenaročili na druge termine, akutne bolnike, potrebne takojšnje oskrbe, pa napotili na Ravne na Koroškem.

V policijski upravi Slovenj Gradec so v izjavi za javnost zapisali, da so ogled kraja eksplozije v navzočnosti dežurne preiskovalne sodnice in dežurne državne tožilke iz Slovenj Gradca, opravili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Slovenj Gradec in forenziki Nacionalnega forenzičnega laboratorija iz Ljubljane. Ugotovitve ogleda in zbrano gradivo naj bi utemeljeno kazali, da je 44-letni domačin najverjetneje poskušal storiti samomor.

Gmotne škode za okoli 200.000 evrov
Po nepopolnih podatkih naj bi bilo enajst stanovanj tako poškodovanih, da niso primerna za prebivanje. Eksplodiralo je v stavbi, v kateri je tudi prevaljski zdravstveni dom, v katerem je nastala gmotna škoda. Okenska stekla so popokala tudi na sosednjem bloku in na dveh gostinskih lokalih. Poškodovanih je tudi 14 vozil. Po nestrokovnih ocenah je nastala gmotna škoda za okoli 200.000 evrov.

Stanovalci so bili šokirani, eksplozija se je slišala daleč naokoli. Vodja intervencije Andrej Sternec je pojasnil, da za zdaj ne vedo, v katerem stanovanju je eksplodiralo. Kot je dejal prevaljski župan Matic Tasič, je občina že imenovala posebno komisijo, ki bo za nekaj več kot 30 stanovalcev, med njimi je kar nekaj otrok, poiskala nadomestna bivališča.

Na kraju dogodka je bil tudi dežurni predstavnik Petrola energetike, ki je skupaj z gasilci pregledal kotlovnico in dovode zemeljskega plina. Predstavniki občine so organizirali prenočišča za vse stanovalce v bližnjem gostišču, vendar so se odločili za nastanitev pri sorodnikih, poroča uprava za zaščito in reševanje.
Na Policijski upravi Slovenj Gradec so povedali, da bodo opravili ogled kraja dogodka, zato drugih informacij še ne morejo podati.
Požar v Prevaljah naj bi povzročil poskus samomora