V nesreči so bila udeležena tri kombinirana vozila. Foto: BoBo
V nesreči so bila udeležena tri kombinirana vozila. Foto: BoBo

V nesreči so bila udeležena tri kombinirana vozila, cesta pa je bila zaradi nesreče nekaj časa zaprta in nastal je zastoj, dolg devet kilometrov, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Zaradi odpravljanja posledic nesreče je bila avtocesta v smeri Ljubljane zaprta do 11.30, promet za osebna vozila pa je bil preusmerjen na regionalno cesto.

Po do zdaj zbranih ugotovitvah je znano, da je 54-letni voznik, državljan Slovenije, tovornega vozila renault master vozil po prehitevalnem pasu iz smeri Maribora proti Ljubljani, neposredno pred izvozom za Domžale pa je dohitel stoječo kolono vozil in zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v zadnji del kombiniranega vozila opel vivaro, ki je bilo kot zadnje ustavljeno v koloni.

Trčenje je bilo tako silovito, da je slednjega odbilo v odbojno ograjo in v avtomobil citroen berlingo, ki je stal pred njim, pri tem pa se je kombi tudi prevrnil. V vozilu opel vivaro je bilo šest ljudi, dve državljanki Slovenije in štirje državljani Velike Britanije. Ena izmed potnic v kombiju, 52-letna Britanka, je v trčenju utrpela tako hude poškodbe, da je na kraju prometne nesreče umrla, štirje ljudje so utrpeli lahke telesne poškodbe, en človek pa se je huje poškodoval.

Vse poškodovane ljudi so z reševalnimi vozili odpeljali v UKC Ljubljana. Voznika obeh vozil tako renaulta masterja kot citroena berlinga nista bila poškodovana.

Alkotest pokazal ničlo

Vsi trije vozniki so bili preizkušeni z alkotestom in pri vseh treh je bil rezultat negativen.
Ogleda kraja nesreče sta se udeležila tudi državni tožilec in preiskovalna sodnica, ki je za pokojno odredila sodno obdukcijo.

Policisti glede okoliščin prometne nesreče še zbirajo obvestila in bodo z vsemi ugotovitvami seznanili tožilstvo v Ljubljani.