Fotografija je simbolična. Foto: MMC RTV SLO
Fotografija je simbolična. Foto: MMC RTV SLO

25-letni voznik, sicer državljan Bosne in Hercegovine z začasnim bivališčem na območju Policijske uprave Ljubljana, je vozil iz smeri Mislinje proti Velenju. V desnem ovinku v Paki pri Velenju je najverjetneje zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal na nasprotni vozni pas in na bankino, kjer se je tovornjak prevrnil. Voznik je ostal ukleščen v vozilu in zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl.

Cesta je zaradi ogleda prometne nesreče in odstranjevanja posledic zaprta v obe smeri. Obvoz je na relaciji Dobrna‒Vitanje‒Mislinja‒Slovenj Gradec, so sporočili s Policijske uprave Celje.

To je letos deseta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju PU Celje. V prometnih nesrečah je umrlo šest voznikov osebnih vozil, dva pešca, kolesar in voznik tovornega vozila. Lani v enakem obdobju sta v prometnih nesrečah na območju PU Celje umrli dve osebi.

Poleg omenjene so v ponedeljek obravnavali še pet prometnih nesreč z lažjimi poškodbami udeleženih in 24 prometnih nesreč z materialno škodo.

Nočna kronika
Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 128 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 14 nesreč se je končalo z lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 24 kršitev javnega reda in miru ter 110 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 14-krat posredovali na javnih krajih in 10-krat v zasebnih prostorih. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli 10 vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 51 tatvin, dve drzni tatvini, 28 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, štiri ponarejanja denarja, tri grožnje, dve nasilji v družini, eno ponarejanje listin in eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovednimi mamili.