Po poročanju medijev naj bi prišlo do družinske tragedije med zakoncema, ki sta bila v ločitvenem postopku. Policija kot nagib za dejanje navaja družinski prepir.  Foto: BoBo
Po poročanju medijev naj bi prišlo do družinske tragedije med zakoncema, ki sta bila v ločitvenem postopku. Policija kot nagib za dejanje navaja družinski prepir. Foto: BoBo

Z ogledom kraja kaznivega dejanja in zbiranjem obvestil so kriminalisti ugotovili, da sta se v četrtek zjutraj zakonca sprla. Med sporom sta fizično obračunala z nožem in pri tem oba dobila več vbodnih ran.

56-letna ženska je umrla na kraju dejanja, njenega 58-letnega moža pa so hudo poškodovanega prepeljali v UKC Maribor, kjer je v nedeljo dopoldne umrl.

Preiskovalni organi so sprva predpostavljali, da je bilo storjeno kaznivo dejanje umora in poskus samomora, danes pa so začeli govoriti o dveh kaznivih dejanjih, in sicer umora in uboja. Kriminalistična preiskava še ni končana, zato pomočnik vodje mariborskih kriminalistov Andrej Kolbl ne izključuje možnosti, da se bo kvalifikacija dogodka še spremenila.

Za zdaj predvidevajo, da je ženska napadla moškega, on pa jo je napadel nazaj. Na kraju kaznivega dejanja sta bila po trenutnih ugotovitvah kriminalistov sama, zato bodo po besedah Kolbla ključni pri ugotavljanju dejanskega dogajanja tistega dne materialni dokazi. Rezultate obdukcije moškega še čakajo.

Kolbl je tudi potrdil, da je policija na tem naslovu v preteklosti že posredovala. "Policija je tam obravnavala različne dogodke z elementi nasilja, vendar zaradi zaščite žrtev ne moremo govoriti o kvalifikaciji. So bila pa med njimi tudi kazniva dejanja," je dejal. Pri teh kaznivih dejanjih naj bi bila ženska žrtev.

Moški in ženska naj bi bila podjetnika, ki sta se ukvarjala z vrtnarstvom, na kraju dogodka pa naj bi ju zjutraj našla hči.