Požgano gospodarsko poslopje v Apačah. Foto: PGD Lovrenc na Dravskem polju
Požgano gospodarsko poslopje v Apačah. Foto: PGD Lovrenc na Dravskem polju

v stanovanjskem objektu v Škofji Loki umrl moški.

V Škofji Loki je zagorelo v soboto okoli 20. ure, okoliščine kažejo, da je moški umrl med uporabo doma izdelane električne naprave.

V Celju evakuirali štiri stanovalce
V Celju so na Prijateljevi ulici ponoči okoli 2. ure zagoreli trije avtomobili. Ker je požar zajel tudi nadstrešek na bližnjem objektu, so gasilci preventivno evakuirali štiri stanovalce. Požar so pogasili in večstanovanjski objekt preventivno pregledali s termovizijsko kamero. V požaru so bili uničeni vsi trije avtomobili ter nadstrešek in okno na stanovanjski stavbi.

Na Bledu zagoreli dve hiši
Na Bledu sta v soboto popoldne zagoreli stanovanjski hiši. Gorenjski policisti domnevajo, da se je požar okoli 17. ure vnel na eni in se nato razširil še na zunanjost dela druge hiše. Policisti za zdaj menijo, da pri požaru ni šlo za tujo krivdo, poškodovan ni bil nihče, nastala pa je materialna škoda.

Požig v Mariboru
V soboto okoli 18.30 je v Apačah v občini Kidričevo zagorelo v gospodarskem poslopju. 300 m2 veliko poslopje je v celoti pogorelo. Požar je zajel tudi steno sosednje stanovanjske hiše, nato pa se je razširil še na nenaseljeno stanovanjsko hišo v bližini. Materialna škoda znaša okoli 50.000 evrov. Policisti pa so ugotovili, da je šlo za požig.