Voduška je policija pridržala prejšnji teden. Foto: www.politikis.si
Voduška je policija pridržala prejšnji teden. Foto: www.politikis.si

Penko je pojasnil, da ga je Vodušek poklical in mu povedal, da je od celjskega okrožnega sodišča prejel pisni sklep, v katerem je zunajobravnavni senat zavrnil pritožbo glede odprave pripora. Ob tem je Penko dodal, da senat ni sledil niti njegovim predlogom v zvezi z nadomestnimi ukrepi. Ker še ni prejel pisnega sklepa senata glede pritožbe, pa Penka čudi, da celjsko okrožno sodišče potrebuje toliko časa za izdajo sklepa.

V enomesečnem priporu ostaja tudi Velenjčan Stanislav Gaberc. Vodušek in Gaberc, za katera je preiskovalni sodnik v soboto odredil enomesečni pripor zaradi ponovitvene nevarnosti izsiljevanja, naj bi izsiljevala ne le zreški Unior, ki ga vodi Gorazd Korošec, ampak naj bi se spravila tudi na podjetje Rhydcon iz Šmarja pri Jelšah, katerega direktor je Vinko Stiplovšek.

Penko je v torek pojasnil, da je pripor mogoče podaljšati tudi po enem mesecu, vendar je treba v šestih mesecih po odvzemu prostosti vložiti obtožnico. V nasprotnem pa je treba osumljeno osebo izpustiti na prostost. Dejal je še, da se po vložitvi obtožnice pripor lahko podaljša še največ za dve leti.

Predstavnik celjske policije Aleš Slapnik je na ponedeljkovi novinarski konferenci povedal, da sta osumljenca oškodovancema grozila, da bosta o njiju razkrila podrobnosti v medijih in jima tako povzročila škodo. Osumljenca sta želela po Slapnikovem mnenju pridobiti protipravno premoženjsko korist z izsiljevanjem oškodovancev, ki sta v začetku julija podala kazenski ovadbi zoper oba osumljenca. Po neuradnih informacijah naj bi Rhydcon pred leti Uniorju izdal račun za storitve, ki pa niso bile opravljene.

Zagrožena kazen za izsiljevanje je od enega do osmih let zapora.