Moški je zdravilcema za materino zdravljenje plačal skupno 76.000 evrov. Foto: MMC RTV SLO
Moški je zdravilcema za materino zdravljenje plačal skupno 76.000 evrov. Foto: MMC RTV SLO
Z alternativnim zdravljenjem mastno služila

Kaznivo dejanje je prijavil moški, ki mu je leta 2009 hudo zbolela 63-letna mati s Kosova, januarja lani pa se je za zdravljenje na podlagi oglasa v enem izmed časopisov obrnil na 56-letno žensko iz Bistrice pri Tržiču, katere partner je ponujal alternativno zdravljenje. Cena mesečnega zdravljenja je znašala 12.000 evrov, pojasnjujejo na Policijski upravi Kranj.

Osumljenca sta nato odšla na Kosovo, kjer je moški začel alternativno zdravljenje, in sicer tako, da je 63-letnici dajal samo vodo in nanjo polagal roke, prepovedal ji je tudi jemanje vseh drugih zdravil. Tako zdravljenje je nadaljeval dobrih pet mesecev, nato je bolnica julija lani umrla.

Izkoristila stisko sina ob materini bolezni
V tem času je 41-letni sin pokojnice osumljencema plačal skupno 76.000 evrov. Za prejeti denar osumljenca nista izdala računov, prav tako prihodkov nista prijavila v dohodnini, s čimer sta se izognila plačilu davka v informativni vrednosti okoli 29.500 evrov, so v sporočilu za javnost še zapisali na Policijski upravi Kranj ter dodali, da sta osumljenca kaznivo dejanje oderuštva storila, ker sta izkoristila stisko sina ob materini bolezni in od njega za zdravljenje zahtevala denar.

Gorenjski kriminalisti so ob zbiranju obvestil ugotovili, da sta osumljenca lani na podoben način zdravila tudi 44-letno žensko iz Kranja, ki je po dobrih treh mesecih alternativnega zdravljenja umrla. V tem primeru sta osumljenca za zdravljenje prejela 48.000 evrov.

Z alternativnim zdravljenjem mastno služila