Članki

POI na programih RTV Slovenija

Od otvoritvene do zaključne slovesnosti

Objavljeno: 9. 3. 2018 ob 9:33
Ljubljana - MMC RTV SLO
Na fotografiji je Jernej Slivnik s svojo ekipo. Foto: ZŠIS-POK.
Na fotografiji je Jernej Slivnik s svojo ekipo. Foto: ZŠIS-POK.

Danes, 9. marca 2018, se v Pjongčangu v Južni Koreji začenjajo 12. zimske paraolimpijske igre, na katerih se bodo najboljši športniki invalidi merili med 9. in 18. marcem. Slovenijo predstavlja sedemnajstletni paraalpski smučar Jernej Slivnik. Zimske paraolimpijske igre bomo spremljali tudi na programih Radia in Televizije Slovenija.

Zimske olimpijske in paraolimpijske igre so za RTV Slovenija pomemben projekt, saj zanimanje za šport gledalcev in gledalk vztrajno narašča. Na radijskih valovih in v televizijskih oddajah boste v času trajanja 12. zimskih paraolimpijskih iger v Pjongčangu lahko spremljali prispevke o tekočem dogajanju v dnevno-informativnih oddajah, s prizorišča se bo v radijske oddaje javljal tudi radijski novinar Marko Cirman, ki bo na poti v Južno Korejo spremljal edinega slovenskega tekmovalca, paraalpskega smučarja Jerneja Slivnika. Prav našemu predstavniku in njegovim preizkušnjam bo namenjena posebna pozornost v radijskih športnih oddajah NaVal na šport, Športna sobota in Nedeljsko športno popoldne.
Na 2. programu TV Slovenija si boste lahko ogledali povzetek otvoritvene prireditve v petek, 9. marca, in sicer kmalu po 16. uri popoldne na TV SLO 2, od prvega tekmovalnega dne pa bodo prav tako na 2. programu TV Slovenija v večernih urah (po 21. uri) tudi kratki povzetki vrhuncev dneva in paraolimpijskega utripa. V Pjongčangu bo paraolimpijski ogenj ugasnil v nedeljo, 18. marca, in zvečer si boste na 2. programu lahko ogledali tudi povzetek zaključne prireditve.
Dogajanje na zimskih POI v Pjongčangu bodo seveda spremljali tudi športni novinarji MMC portala, in to predvsem skozi prizmo edinega slovenskega predstavnika v Južni Koreji Jerneja Slivnika. Prav tako pa bomo dogajanje spremljali na portalu www.dostopno.si.
Vabljeni k spremljanju zimskih POI na programih Radia in Televizije Slovenija, na portalu MMC RTV SLO ter na spletni strani www.dostopno.si!

V. R.