Članki

Prisluhnimo tišini

Tema: ceneni slušni aparati

Objavljeno: 9. 3. 2018 ob 8:42
Ljubljana - MMC RTV SLO

  V nedeljo, 11. marca, dopoldne, vabljeni k ogledu oddaje Prisluhnimo tišini, ki nastaja v sodelovanju ZDGNS in TV Slovenija. Tokrat zelo aktualna tema: kakovost medicinskih pripomočkov.

Fotografija iz začetne špice oddaje Prisluhnimo tišini.
Fotografija iz začetne špice oddaje Prisluhnimo tišini.

Se še spomnite Heidi, deklice, ki z dedkom živi v švicarskih Alpah? Ali pa Kekčeve prijateljice Mojce? Obe druži invalidnost! Prva je na berglah, druga pa je slepa. In obe čudežno ozdravita! Prvi je pomagal svež zrak švicarskih Alp, drugi pa kapljice tete Pehte. No, v zadnjem času pa so se na trgu pojavile celo kapljice, ki čudežno izboljšujejo in ozdravijo sluh. Področje prodaje medicinskih pripomočkov in zdravja na sploh je gotovo eden najbolj dobičkonosnih, zato ne preseneča, da je na trgu mogoče najti od profesionalnih in neverjetno dragih medicinskih pripomočkov ter preparatov do najcenejših in tako rekoč neuporabnih zdravstvenih izdelkov. In prav nič drugače ni, kadar je govor o pripomočkih za izboljšanje sluha. Trgovci, predvsem spletni, vabijo in privabljajo s svojimi cenami, zlasti pa z zavajajočimi oglasi. Toda ali ste se kdaj vprašali, koliko ste pripravljeni plačati za nov model pametnega telefona? Za modna sončna očala? In koliko denarja bi odšteli za kakovosten slušni aparat?
O takih in drugačnih trgovskih prevarah, o slušnih aparatih, ki so zgolj ojačevalci zvoka, in o tem, da prav vsakemu pripada kakovosten slušni aparat, to nedeljo, 11. marca, v oddaji Prisluhnimo tišini!

V. R.