Članki

Trening kamp v Laškem

Priprave na SP v paranamiznem tenisu

Objavljeno: 7. 9. 2018 ob 11:41
Ljubljana - MMC RTV SLO
Fotografija tekmovalcev namiznega tenisa na lanskoletnih tekmovanjih Thermana Laško EPINT 2017. Foto: ZŠIS-POK
Fotografija tekmovalcev namiznega tenisa na lanskoletnih tekmovanjih Thermana Laško EPINT 2017. Foto: ZŠIS-POK

Še dober mesec je do svetovnega prvenstva v paranamiznem tenisu za športnike invalide. Tekmovanje SPINT 2018 bo med 15. in 21. oktobrom potekalo v Celju, organizacijske niti pa so v rokah Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja (ZŠIS – POK). Na svetovnem prvenstvu se bodo merili le v posamični konkurenci, sodelovalo bo 52 držav. Med več kot 300 udeleženci bodo tudi trije slovenski tekmovalci – športniki invalidi: Luka Trtnik, Barbara Meglič in Primož Kancler.

»V Laškem smo bili letos maja, kjer smo že šestnajsto leto organizatorji mednarodnega turnirja v paranamiznem tenisu za športnike invalide. Gre za turnir, ki ima vsako leto najkakovostnejšo in najštevilnejšo udeležbo. Logično nadaljevanje takšnega napredka je bila tudi uspešna organizacija lanskoletnega evropskega prvenstva EPINT 2017. Z velikim organizacijskim uspehom prvenstva in dobrega počutja športnikov v Sloveniji se je izrazila želja, da kandidiramo tudi za največje tekmovanje pod okriljem Mednarodne namiznoteniške zveze ITTF,« pojasnjuje Damijan Lazar, predsednik ZŠIS – POK.
Kandidatura je uspela, priprave na SPINT 2018 so v polnem teku. Še pred samim začetkom tekmovanj pa želijo pri Zvezi za šport invalidov – Paraolimpijskem komiteju slovenski javnosti, predvsem pa mlajši generaciji invalidov predstaviti najboljše igralce paranamiznega tenisa, ki so s svojo vztrajnostjo in delom premaknili meje mogočega. Ti posamezniki so vzor in spodbuda mladim, da najdejo smisel tudi v aktivnem športnem udejstvovanju.

Ob tem športnem dogodku bo Slovenijo obiskal tudi Andrew Parsons, predsednik Mednarodnega paraolimpijskega komiteja.

Trening kamp

Od nedelje, 9. 9. 2018, pa do torka, 18. 9. 2018, bo v Laškem v dvorani Tri lilije potekal trening kamp, ki ga organizira in vodi selektor britanske reprezentance, Slovenec Gorazd Vecko, ki je tudi tehnični direktor svetovnega prvenstva v Celju.

V Laškem bodo v tem času trenirale reprezentance Velike Britanije, Nemčije, Norveške, Hrvaške, Srbije, Slovenije, Slovaške, Turčije in Združenih držav Amerike. »Sodelovalo bo več kot 60 igralk in igralcev, ki bodo imeli izvrstne partnerje za trening, med drugim tudi slovensko mladinsko reprezentanco, morda celo člane,« dodaja Vecko. x

V. R.