Članki

Predsedniške volitve 2017

Spremljajte volilni potek sočasno tudi s tolmačem v SZJ

Objavljeno: 10. 11. 2017 ob 10:33
Ljubljana - MMC RTV SLO
Na fotografiji v ozadju na temni podlagi piše Volitve 2017, v desnem spodnjem kotu je tolmačka v SZJ. Foto: arhiv MMC RTV SLO
Na fotografiji v ozadju na temni podlagi piše Volitve 2017, v desnem spodnjem kotu je tolmačka v SZJ. Foto: arhiv MMC RTV SLO

V nedeljo, 12. novembra 2017, bo v Sloveniji potekal drugi krog volitev za predsednika države. Volilno dogajanje boste lahko spremljali od 18.10 do 21.30 na 1. programu, na 3. programu pa sočasno s tolmačem v SZJ. Ob 18.10 se bo začela Volilna oddaja, nato Dnevnik, Dnevnikov izbor in povolilna oddaja. Vse oddaje bodo tolmačene v slovenski znakovni jezik in predvajane sočasno na 3. programu TV Slovenija.

Na volilno nedeljo, 12.11. bomo ves dan spremljali potek volitve in zvečer volilne izide. Voditelj prve volilne oddaje ob 18.10 bo Dejan Ladika. V Dnevnikovem izboru bomo v živo spremljali izide predsedniških volitev.
Po Dnevniku bo posebno večerno volilno oddajo vodil Igor Bergant. Vklapljali se bomo v oba volilna štaba - Boruta Pahorja in Marjana Šarca – ter v tiskovno središče v Cankarjevem domu, se pogovarjali kandidati in drugimi zanimivimi osebnostmi, v studiu pa podrobneje analizirali in komentirali izide.
Po Dnevniku bo posebno volilno oddajo vodil Igor Bergant. Vklapljali se bomo v oba volilna štaba, se s kandidatoma in drugimi zanimivimi osebnostmi pogovarjali v tiskovnem središču, v studiu podrobneje analizirali in komentirali izide, in neposredno prenašali prvi govor novoizvoljenega, šestega predsednika Republike Slovenije iz tiskovnega središča v Cankarjevem domu.

Vse volilne oddaje v nedeljo, 12. novembra, od 18.10 pa vse do 21.30, bodo tolmačene v slovenski znakovni jezik in jih boste lahko sočasno spremljali na 3. programu TV Slovenija. Oddaje bodo pozneje na voljo na ogled v arhivu na portalu RTV 4D in na spletni strani www.dostopno.si v rubriki Oddaje z znakovnim jezikom.
V. R.