Serija tudi tokrat odkriva vse plati življenja mladih, ki so se v Slovenijo priselili sami ali pa so si tukaj dom našli njihovi starši. Spoznali boste torej resne in zabavne, kulturne, glasbene, športne, ljubezenske, kulinarične, prijateljske, šolske, zgodovinske, geopolitične in druge plati njihovih življenj.
Torek, 2. april, ob 18.55, TV SLO 2
Giovanna Gabriela Klarič je nasmejana in temperamentna osemnajstletna plesalka latinsko-ameriških in standardnih plesov, ki za svojim širokim nasmehom in bujno skodranimi lasmi skriva brazilske korenine. Za mariborsko gimnazijko je ples način življenja.

Torek, 9. april, ob 18.55, TV SLO 2
Osemnajstletni Tibor Babić je v Slovenijo prišel iz Londona, kjer je preživel otroštvo skupaj s starši, ki so se tja preselili med vojno v Bosni. Vedoželjnega in aktivnega mladeniča je v Slovenijo pripeljala ljubezen do narave in želja po izobraževanju v naravoslovnih znanostih.

Torek, 16. april, ob 18.55, TV SLO 2
Sarah Al Saleh je izredno pozitivna ter srčna 16-letna Slovenka sirijsko - hrvaških korenin. Sirija je njena preteklost in sedanjost, Sirija so zgodbe njenega otroštva, pa tudi iskrena zaskrbljenost ob trenutni politični situaciji. Umetniške korenine njene družine pa se odražajo v njeni nadarjenosti za glasbo in ples.
Torek, 23. april, ob 18.55, TV SLO 2
Marvin Macharia Muthoni je simpatičen in energičen Afričan, ki je del svojega otroštva preživel v večmilijonskem Nairobiju, glavnem mestu Kenije. Zdaj že več let živi v Sloveniji, obiskuje gimnazijo, sicer pa zelo uživa v pripovedovanju svojih zgodb, je navdušen nad športom in umetnostjo ter vedno poskrbi za prijetno razpoloženje med številnimi prijatelji.
Torek, 30. april, ob 18.55, TV SLO 2
Chenyun Lin ali na kratko Yun je pred šestimi leti skupaj z mlajšo sestro našla svoj novi dom v Sloveniji. Dekleti sta na svojem življenjskem popotovanju doživeli marsikaj, kar je večini otrok prihranjeno. Na življenje v Sloveniji se je privadila, a Kitajska še vedno ostaja njen prvi in pravi dom ter srčno upa, da se bo nekoč tja lahko vrnila za vedno.
Torek, 7. maj, ob 18.55, TV SLO 2
Rahul Kumar je prijeten, uglajen in tradicionalno vzgojen indijski mladenič, ki je v Slovenijo prišel zaradi prostovoljnega dela, s katerim se aktivno ukvarja tudi v Indiji. V času šestmesečne izmenjave je v Sloveniji spletel številna prijateljstva, prvič videl in občutil pa je tudi sneg. Rahul je Slovenijo že zapustil in je ponovno doma, v Indiji, kjer se posveča novim življenjskim izzivom.
Torek, 14. maj, ob 18.55, TV SLO 2
Lucia Lo Cascio je samozavestna Italijanka s sicilijanskimi koreninami. Prihaja iz malega mesta Pieris, nedaleč od slovenske meje z Italijo. V želji po spoznavanju drugih kultur in širjenju obzorja so jo italijanski starši vključili v slovenski izobraževalni sistem. Uspešna in odločna gimnazijka trenutno živi v Ljubljani, ob vikendih pa se rada vrača domov, kjer v veter ujame jadra svoje športne jadrnice, vadi solo petje in uživa v družbi svoje številne družine.
Torek, 21. maj, ob 18.55, TV SLO 2
Ko je bil Anton Portnov star osemnajst let se je njegova družina v v želji po izboljšanju ekonomskega položaja iz Rusije preselila v Maribor. Anton se je hitro naučil slovensko in pridobil simpatičen štajerski naglas. Anton je kmalu našel tudi priložnost za izpopolnjevanje na področju filma. V času snemanja oddaje je bil polno zaposlen z šolskim projektom, ki ej zajemal vse, od snemanja do obdelave slike, a družaben mladenič je vedno našel čas tudi za druženje z novimi prijatelji.
Torek, 28. maj, ob 18.55, TV SLO 2
Tana Rakoto Kovačič živi v Sloveniji, njeno življenje pa je zagotovo zaznamovala tudi bogata tradicija in kultura daljne dežele njenega očeta, ki je prišel v Slovenijo z Madagaskarja. Afriška kultura je postala del njenega življenja. Tana kritično razmišlja o odnosu "razvitega" sveta do "nerazvite" afriške celine in se ne strinja s klasičnimi stereotipi, povezanimi s tujimi kulturami. V času snemanja je bila Tana stara 18 let.
Torek, 4. junij, ob 18.55, TV SLO 2
Tudi Sandi Baitokova je bila v času nastajanja dokumentarnega portreta stara osemnajst let. Sandi se je iz Kazahstana v Slovenijo preselila zaradi glasbe. Nadarjena violinistka je svojo polnoletnost proslavila s selitvijo v Ljubljano, kjer zdaj živi samostojno študentsko življenje, v celoti posvečeno glasbi. Na ljubljanski Akademiji za glasbo uspešno krmari med učnimi urami violine, urami solfeggia ter nastopi, ki postajajo stalnica uspešne violinistke. Za dodatne aktivnosti ji ne ostaja veliko časa, a za iskrena prijateljstva, ki so se spletla v kratkem času njenega bivanja v Ljubljani, ga vedno najde.

Mladinska dokumentarna serija Kdo si pa ti? je nastala v sodelovanju Otroškega in mladinskega programa Televizije Slovenija s produkcijsko hišo Tramal Films, namen serije pa je skozi zgodbe mladih v sodobnem medijskem jeziku na spontan in nevsiljiv način posredovati spoznavanje bogatega kulturnega izročila, rušiti stereotipe ter spodbujati k strpnosti in medsebojnemu spoštovanju. Scenarije je napisala Katarina Nikolov, serijo pa je režirala Siena Krušič.
Deset torkovih popoldnevov vas vabimo v družbo zanimivih mladih ljudi. Serijo lahko spremljate z zvočnim opisom na dodatnem zvočnem kanalu.
V. R.

Na fotografiji je scenaristka serije Kdo si pa ti? Katarina Nikolov. Foto: Robert Bogataj, arhiv MMC RTV SLO
Na fotografiji je scenaristka serije Kdo si pa ti? Katarina Nikolov. Foto: Robert Bogataj, arhiv MMC RTV SLO