Fotografija iz uvodne grafične špice oddaje Prisluhnimo tišini. Vir: arhiv dostopno.si
Fotografija iz uvodne grafične špice oddaje Prisluhnimo tišini. Vir: arhiv dostopno.si

Oddaja Prisluhnimo tišini je narejena v slovenskem znakovnem jeziku, ki je jezik sporazumevanja gluhih. Spremljate jo lahko vsako drugo nedeljsko dopoldne na TV SLO 1. Tokratna tema so odnosi.
Človek je socialno bitje in za svoj obstoj potrebuje tako dobre odnose kot kakovostno komunikacijo s partnerjem, prijatelji, družino in sodelavci. Negativna čustva in frustracije lahko vplivajo na naše zdravje, če jih ne sproščamo in umirjamo. Življenje je prekratko, da bi ga namenili jezi in nestrpnosti. Čas raje posvečajmo stvarem, ki nas osrečujejo. Več o tem, kako udejanjati izpolnjujoče odnose, nam bo povedala doc. dr. Andreja Poljanec. V oddaji tudi o novi slovenski akciji Kretnja leta. V njej lahko sodelujete s predlogom za kretnjo v znakovnem jeziku, ki je najbolj zaznamovala letošnje leto.
Prisluhnimo tišini bo na sporedu v nedeljo, 22. septembra 2019, ob 10.50, na TV SLO 1. Pozneje bo oddaja na voljo na ogled v spletnem arhivu RTV 4D in na spletni strani www.dostopno.si v rubrikah Oddaje z znakovnim jezikom in Podnaslovljene oddaje.
V. R.