Na fotografiji je pročelje Kinogledališča Tolmin. Foto: FB Kinogledališča Tolmin, arhiv MMC RTV SLO
Na fotografiji je pročelje Kinogledališča Tolmin. Foto: FB Kinogledališča Tolmin, arhiv MMC RTV SLO

Posoški razvojni center ter Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica vabita na kulturno-izobraževalni dogodek (ne)VIDNI!, ki bo v danes, v četrtek, 3. oktobra 2019, ob 18. uri, v Kinogledališču Tolmin.

Na dogodku bodo sodelovali Martina Vuk, državna sekretarka na MIZŠ; dr. Evgen Bavčar, fotograf in aktivist; Stanka Golob, slikarka; Igor Miljavec, predsednik MDSSNG; Metka Pavšič, igralka; Mateja Vodeb, vodja Službe za dostopnost programov RTV Slovenija in Srdjan Živulović, reportažni fotograf.
Program
18.00–18.15: Pozdravni nagovori
18.15–19.00: Ko sanje in znanje najdejo pot; pogovor z gosti večera
Prisluhnite zgodbam o vztrajnosti, soočanjih s strahovi, o padcih in pogumu, o premaganih ovirah, prehojenih poteh, pridobljenih izkušnjah, znanjih … Zgodbam, ki danes v življenja drugih prinašajo svetlobo.
19.00–19.35: Ogled filma Sabina Dermota z zvočnim opisom za slepe in slabovidne .
Zgodba o ženski, mami in ženi, ki iskreno ljubi življenje in skuša vsak dan posebej iz njega izvleči največ in najboljše. In to kljub temu, da je že od rojstva slepa.
19.35–20.00: Odprtje fotografske razstave (ne)VIDNI! z dramskim vložkom igralke Metke Pavšič
Razstava je nastala v sodelovanju z reportažnim fotografom Srdjanom Živulovićem.
Fotografska razstava vas bo popeljala v svet slepih in slabovidnih in vam korak za korakom odstirala prehojene poti do njihove samostojnosti in opolnomočenosti, od nevidnosti do vidnosti njihovih talentov, znanj, uspehov in priznanj tako v domačem, kot evropskem prostoru. Razstavo si bo na večer odprtja moč ogledati tudi s simulacijskimi očali različnih tipov slabovidnosti.
Vabljeni na kulturni večer v Tolmin!
V. R.