Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Jelko Kacin in Andrej Šter bosta predstavila zamisel fundacije, ki naj bi dodatno podprla in blažila posledice epidemije s koronavirusom v Sloveniji. Predstavila bosta koncept fundacije, nadzorni odbor in še vse druge zadeve v zvezi s tem.

Nekaj poudarkov današnjega dogajanja

  • Krizni štab ukinjen, polno odgovornost za obvladovanje epidemije prevzema vlada
  • Minister za zdravje je povedal, da je v domu starejših občanov Šmarje umrl še drugi bolnik s koronavirusom. »Potrebe po dodatnem zaostrovanju omejitev gibanja ni, ljudje so stvar vzeli resno,« pa pravi minister Aleš Hojs.
  • Policija je po besedah notranjega ministra Hojsa opravila več kot 5.000 nadzorov zbiranja na javnih mestih in ugotovila manj kot dva odstotka kršitev.
  • Minister za zdravje Tomaž Gantar pa je podal nove številke okuženih z novim koronavirusom v Sloveniji: od torka se je število dvignilo za 50 na 528, opravili so 16.113 brisov. Umrlo je pet ljudi, vsi so imeli še pridružene bolezni. Trenutno je hospitaliziranih 72 bolnikov.
  • Do zdaj je bila pri nas okužba potrjena pri 73 zdravstvenih delavcev, ki so bili vsi takoj umaknjeni z delovnih procesov.
  • Nove potrjene okužbe so tudi v domu starejših v Preddvoru in domu Bokalce Vič v Ljubljani, je pojasnil minister za delo in socialne zadeve Janez Cigler Kralj. Se pa v dom starejših v Metliki vračajo trije oskrbovanci, ki nimajo več znakov okužbe.

V neposrednem prenosu s tolmačem v slovenski znakovni jezik izjave lahko spremljate ob 17. uri na TV SLO 3.

Posnetek izjave za medije s tolmačem v slovenski znakovni jezik bo pozneje na voljo na ogled v spletnem arhivu 4D in na spletni strani www.dostopno.si.