Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Vsak dan od ponedeljka do petka lahko s tolmačem v slovenski znakovni jezik spremljate dnevnoinformativni blok ob 19. uri: Dnevnik, Slovenska kronika, Šport, Vreme.

V soboto: Dnevnik, Sobotni Dnevnikov izbor, Utrip, Šport, Vreme.

V nedeljo: Dnevnik, Politično s Tanjo Gobec, Zrcalo tedna, Šport, Vreme.

Dnevnoinformativni blok ob 19. uri s tolmačem v slovenski znakovni jezik je sočasno na ogled na TV Maribor, na TV SLO 3 pa sočasno ali z zamikom.

Tednik in voditeljica Jelena Aščić. Foto: MMC RTV SLO
Tednik in voditeljica Jelena Aščić. Foto: MMC RTV SLO

TEDNIK s tolmačem, v ponedeljek, ob 21.55, TV MB

Tednik je oddaja, ki vam prinaša zgodbe tedna. Voditeljica in urednica Tednika je Jelena Aščić.

Tokrat v Tedniku:

Kakšne zdravstvene zaplete lahko povzroča cepljenje proti covidu 19 in koliko je takih primerov? Ali bi lahko katerega izmed teh primerov preprečili, če bi pristojni neželene učinke jemali bolj resno in hitreje ukrepali pri določenih cepivih?

Novinarji, kamermani, fotoreporterji so vse pogosteje žrtve napadov na protestih. Nekatere medijske hiše najemajo celo varnostnike, ki spremljajo ekipe na terenu. Zakaj so ravno medijski delavci tarče in kdo spodbuja tako nasilje?

V Sloveniji je v razcvetu kulinarični turizem, v Ljubljani se je število gastronomskih turistov podvojilo. Kaj lahko domači kuharski mojstri ponudijo tujcem, katere jedi so najbolj priljubljene in kako globoko je treba seči v žep za Michelinove zvezdice?

Foto: RTV Slovenija
Foto: RTV Slovenija

KODA s tolmačem, v torek, ob 17.25, TV MB

V uredništvu oddaje KODA, ki se ukvarja s potrošniškimi težavami, teme izbirajo glede na aktualno dogajanje v Sloveniji, vprašanja in teme pa nam sporočajo tudi gledalci in gledalke, ki se vse bolj zavedajo, da potrošniki nismo zgolj takrat, ko kupujemo izdelke v trgovini ali plačamo neko storitev, temveč tudi ko sklepamo pogodbe z banko ali zavarovalnico ali ko plačujemo davke za šolstvo, zdravstvo in funkcioniranje države nasploh.

Voditeljica Jasmina Jamnik. Foto: Adrijan Pregelj
Voditeljica Jasmina Jamnik. Foto: Adrijan Pregelj

EKSTRAVISOR s tolmačem, v četrtek, ob 20. uri, TV MB

Ta teden bo v terminu Tarče oddaja EkstraVisor. Tudi ta oddaja bo tolmačena v slovenski znakovni jezik.

Tokratna oddaja je namenjena regionalnim razlikam v Sloveniji. Kaj to pomeni za prebivalce, kakšno je življenje v najbolje razviti in najmanj razviti občini? Prepad med najbolje razvito osrednjeslovensko in najmanj razvito pomursko regijo je vedno večji. Pomurje je za spodbujanje razvoja dobilo tudi poseben zakon z negotovim izkupičkom. Največ sredstev je bilo porabljenih za vodovod, a se ponekod voda pregreva, drugje jo morajo še zmeraj voziti gasilci s cisternami. Kam vse to pelje? Tudi zaradi regionalnih razlik se ogromna območja ob državni meji praznijo, vprašanje pa ni več, »kako« vlagati v razvoj, ampak »kje«.

V studio bodo kompetentni sogovorniki – od gospodarskega ministra do predstavnikov občin in stroke.

Oddajo bo vodila Jasmina Jamnik.

Po predvajanju so oddaje na voljo na Dostopno.si v rubrikah PODNAPISI in ZVOČNI PODNAPISI in ZNAKOVNI JEZIK.

Spremljajte informativni program TV Slovenija!