Dnevnik s tolmačem. Foto: MMC RTV SLO
Dnevnik s tolmačem. Foto: MMC RTV SLO

Vsak dan od ponedeljka do petka lahko s tolmačem v slovenski znakovni jezik spremljate dnevnoinformativni blok ob 19. uri: Dnevnik, Slovenska kronika, Šport, Vreme.

V soboto: Dnevnik, Sobotni Dnevnikov izbor, Utrip, Šport, Vreme.

V nedeljo: Dnevnik, Politično s Tanjo Gobec, Zrcalo tedna, Šport, Vreme.

Dnevnoinformativni blok ob 19. uri s tolmačem v slovenski znakovni jezik je sočasno na ogled na TV Maribor, na TV SLO 3 pa sočasno ali z zamikom.

Ponedeljek, 24. 1. 2022
Tednik s tolmačem, ob 21.55, na TV MB

Tokrat v Tedniku:

Zakaj so položnice za ogrevanje v nekaterih mestih začele dosegati tako vrtoglave zneske? Kako bodo 200, 300 evrov mesečno za ogrevanje poravnali tisti z nizkimi plačami in pokojninami? Bodo morali v stanovanjih zmrzovati? Kdo se pri tem okorišča, kakšno vlogo imajo občine in kaj lahko sploh storijo stanovalci?

Na trgih in ulicah v koprskem mestnem jedru odslej ni več dovoljeno spreminjanje pritličij in kleti v stanovanja in turistične apartmaje. Ker se s takimi posegi izgublja identiteta mesta, pojasnjuje občina. Lastniki nepremičnin opozarjajo, da gre za grob poseg v zasebno lastnino. Kako pa je v Izoli in Piranu?

Februarja bo minilo 70 let od rekordnega sneženja leta 1952, ko je nepretrgoma snežilo kar 50 ur in je bila snežna odeja v večjem delu Slovenije debela več kot meter in pol, ponekod celo dva metra. Kako se tega spominjajo ljudje, ki so to doživeli? Ali je mogoče, da bomo še kdaj imeli zime, kot so bile nekoč?

Ponovitev Tednika s tolmačem si na TV MB lahko ogledate v torek, 4. januarja, ob 12.45.

Tednik z voditeljico Jeleno Aščić. Foto: MMC RTV SLO
Tednik z voditeljico Jeleno Aščić. Foto: MMC RTV SLO

Torek, 25. 1. 2022
KODA s tolmačem, ob 17.25, na TV MB

V uredništvu oddaje KODA, ki se ukvarja s potrošniškimi težavami, teme izbirajo glede na aktualno dogajanje v Sloveniji, vprašanja in teme pa nam sporočajo tudi gledalci in gledalke, ki se vse bolj zavedajo, da potrošniki nismo zgolj takrat, ko kupujemo izdelke v trgovini ali plačamo neko storitev, temveč tudi ko sklepamo pogodbe z banko ali zavarovalnico ali ko plačujemo davke za šolstvo, zdravstvo in funkcioniranje države nasploh.

Ponovitev oddaje Koda s tolmačem si na TV MB lahko ogledate v sredo, 5. januarja, ob 12.15.

Koda z voditeljico Ines Kočar. Foto: dostopno
Koda z voditeljico Ines Kočar. Foto: dostopno

Četrtek, 27. 1. 2022
Tarča s tolmačem, v četrtek, ob 20. uri, na TV MB

Tedenska oddaja Tarča se ob četrtkih posveča najbolj aktualnim temam. Izhodišča za pogovor so poglobljeni raziskovalni prispevki naših novinarjev, za pojasnila in komentarje aktualnega dogajanja pa v oddajo vabimo poznavalce in pristojne. Oddajo tarča vodi Erika Žnidaršič.

Voditeljica Tarče Erika Žnidaršič. Foto: RTV SLO
Voditeljica Tarče Erika Žnidaršič. Foto: RTV SLO

Po predvajanju so oddaje na voljo na Dostopno.si v rubrikah PODNAPISI in ZVOČNI PODNAPISI in ZNAKOVNI JEZIK.

Spremljajte informativni program TV Slovenija!