Življenjski slog ljudi se je zaradi številnih dejavnikov precej spremenil. Z njim so se spremenile tudi potrošniške navade, posledično pa tudi njihove kršitve. Potrošniki se danes srečujemo s povsem drugačnimi težavami in izzivi kot v preteklosti in jim največkrat nismo kos. V uredništvu oddaje KODA, ki se ukvarja s potrošniškimi težavami, teme izbiramo glede na aktualno dogajanje v Sloveniji, vprašanja in teme pa nam sporočajo tudi gledalci in gledalke, ki se vse bolj zavedajo, da potrošniki nismo zgolj takrat, ko kupujemo izdelke v trgovini ali plačamo neko storitev, temveč tudi ko sklepamo pogodbe z banko ali zavarovalnico ali ko plačujemo davke za šolstvo, zdravstvo in funkcioniranje države nasploh. Kljub vsemu pa se še vedno ne upamo zahtevati, kar nam pripada. Zato je glavno poslanstvo oddaje KODA prav to, da z opozarjanjem na nepravilnosti ozavešča gledalce in jim pomaga, da izborijo svoje pravice.

Tokrat v Kodi:

V prvi oddaji v novi sezoni bomo vzeli pod drobnogled varnost živil. Odpoklici živil iz prodaje zaradi vsebnosti prepovedanega etilenoksida se kar vrstijo. Kako se je ta rakotvorna spojina sploh znašla v živilih? Koliko časa smo uživali hrano s sledmi etilenoksida, pa tega sploh nismo vedeli? Je nadzor nad varnostjo živil dovolj dober? V studiu bosta na naša vprašanja odgovarjali inšpektorica za varno hrano Nadja Škrk in Urška Blaznik iz NIJZ-ja.

Oddaje so po predvajanju na voljo v rubrikah PODNAPISI in ZNAKOVNI JEZIK.