Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je bilo v sredo po 5637 opravljenih PCR-testih potrjenih 1415 okužb, s 5857 hitrimi testi pa je bilo odkritih še 352 okužb. Skupno je bilo tako ob 11.494 testiranjih potrjenih 1767 okužb.

Delež pozitivnih izvidov PCR-testov je v sredo znašal 25,1 odstotka, pri hitrih antigenskih testih pa je bilo pozitivnih 6 odstotkov rezultatov. Skupno je bilo pozitivnih 15,4 odstotka rezultatov hitrih in PCR-testov.

Zadnji podatki o hospitaliziranih bolnikih s covidom-19 in smrtnih žrtvah še niso znani. Včeraj je zdravljenje v bolnišnicah potrebovalo 1244 bolnikov s covidom-19, 205 na oddelkih za intenzivno nego.

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 bodo sodelovali koordinator za covid bolniške postelje pri Ministrstvu za zdravje Robert Carotta - dr. med, Deana Potza iz zdravstvenega inšpektorata, namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak in vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.

Prenos novinarske konference s tolmačem lahko spremljate predvidoma ob 11. uri, na TV SLO 3.

Novinarska konferenca bo po prenosu opremljena tudi s podnapisi. V arhivu si jo lahko ogledate v rubrikah PODNAPISI in ZNAKOVNI JEZIK.