Na sliki je naslovnica oddaje Zgodbe iz školjke. Na narisani morski obali leži školjka, v mehurčkih je naslov Zgodbe iz školjke zapisan tudi v znakovnem jeziku. Foto: arhiv RTV Slovenija
Na sliki je naslovnica oddaje Zgodbe iz školjke. Na narisani morski obali leži školjka, v mehurčkih je naslov Zgodbe iz školjke zapisan tudi v znakovnem jeziku. Foto: arhiv RTV Slovenija

Otroci, ki imajo težave s sluhom in govorom, so prikrajšani za številne stvari, ki so sestavni del otroštva njihovih slišečih vrstnikov. Ena od teh je svet pravljic, ki buri in bogati otroško domišljijo, drugi otroci pa se z njim srečujejo tudi v televizijskih oddajah. To vrzel skušamo zapolnjevati v Otroškem in mladinskem programu TV Slovenija. Oddaje z naslovom Zgodbe iz školjke pripravljamo že od leta 1990. Gre za izbor že posnetih otroških oddaj, prevedenih v slovenski znakovni jezik.

Zgodbe iz školjke od 1. januarja dalje predvajamo tudi na TV MB. Ta teden si lahko na ogledate epizode iz serije Ribič Pepe.

Četrtek, 6. januarja
Ribič Pepe: Čarovnice, 6/ 15

Ronja je iskriva in zelo pogumna deklica, ki se ničesar ne boji. Le čarovnice ji niso preveč všeč. Ste za to, da se Ronja in Pepe skupaj lotita tega neprijetnega strahu? Pridite tudi vi! Spet nas čaka koristna zabava!

Petek, 7. januarja
Ribič Pepe: Bakterije, 7/ 15

Bacili, koki, virusi in druga mikrobitja so lahko velika nadloga. Se strinjate? Tako pravi tudi Pino! Pepe pa meni, da je pretiran strah pred njimi večkrat popolnoma odveč. Ste za to, da skupaj ugotovimo, zakaj?

Sobota, 8. januarja
Ribič Pepe: Špinača, 8/ 15

Špinača je nekaterim najljubša jed na svetu, drugim pa se zdi ogabna. Tudi Ronji. Huh. Pepeta čaka težka naloga. Prepričati jo mora, da je ta zelena stvar lahko nadvse okusna. Mu bo uspelo? Nujno poglejte, kako se je lotil nove naloge!

Nedelja, 9. januarja
Ribič Pepe: Grozljivke, 9/ 15

Alex pravi, da obožuje grozljivke, a zaradi njih zvečer ne more zaspati. Pepe in Ronja mu bosta pri tem pomagala! No, razen če bo grozna pravljica ali srhljivi film prestrašil še njiju. Pridružite se jima pri grozljivi … neee, pridružite se jima pri zabavni pustolovščini!