O strani

O strani dostopno


Dobrodošli na portalu Dostopno.si  

Ozaveščanje družbe o pravicah in potrebah ljudi z različnimi oblikami invalidnosti je eno od poslanstev javnega zavoda RTV Slovenija. Naša dolžnost je, da jim omogočimo dostop do informacij, ki opredeljujejo njihove pravice in dolžnosti, in tudi, da slovensko javnost dosledno opominjamo, da želijo invalidi doseči boljše razumevanje invalidnosti v družbi in se aktivno vključevati v politično, socialno, gospodarsko in kulturno življenje v svojem okolju.  

Za uresničitev teh ciljev je v Multimedijskem centru RTV Slovenija nastal portal, ki bo omogočil hiter dostop do različnih informacij osebam z različnimi oviranostmi, predvsem gluhim in naglušnim ter slepim in slabovidnim, pa tudi drugim osebam z invalidnostjo ter starejšim s pešanjem vida in sluha.Vesna Pfeiffer, Mateja Vodeb in Veronika RotVesna Pfeiffer, Mateja Vodeb in Veronika Rot Člani uredniš tva se trudimo, da bo stran pregledna, prijazna, uporabna in zanimiva. Pripravili smo jo v skladu s standardi in priporočili za večjo dostopnost ter vsebinsko in oblikovno prilagojenost.  

Spletna stran Dostopno omogoča hiter in enostaven dostop do vsebin v tehnikah, prilagojenih slepim in slabovidnim ter gluhim in naglušnim. V posameznih rubrikah je zbran arhiv oddaj, ki so opremljene s tolmačem v slovenski znakovni jezik, in oddaj, ki so opremljene s podnapisi. Na voljo je tudi rubrika z oddajami, ki so opremljene z zvočnimi opisi. Posebna podstran je namenjena oddaji Prisluhnimo tišini, ki jo na RTV SLO pripravljamo že vrsto let.

Na spletni strani boste našli tudi zanimivosti iz sveta invalidov, različne zgodbe iz življenja, novice, nasvete in druge uporabne informacije. Prav tako si boste v spletnem arhivu lahko ogledali zanimive prispevke in oddaje z invalidskimi vsebinami, ki so bile objavljene v različnih oddajah na Radiu in Televiziji Slovenija, v programih Regionalnih centrov in v Multimedijskem centru RTV Slovenija.   Veselimo se vaše družbe, prav tako bomo veseli vaših predlogov in mnenj, ki jih lahko sporočite na elektronski naslov: dostopno@rtvslo.si.    

Uredniška ekipa portala www.dostopno.si