Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

SMC Stranka Mira Cerarja - Arhiv

1 2 3

Cerar: Volitve so bile legitimne, ne moremo privoliti v ultimate

Če bo vse steklo v normalnih okvirih, bo vlada imenovana v drugi polovici septembra, je po srečanju s predsednikom Borutom Pahorjem dejal n ajverjetnejši mandatar Miro Cerar.

Kakšen bo gospodarski okvir nove vlade?

Slovenija je pred oblikovanjem četrte vlade po letu 2008. Vsaka koalicija v kriznem obdobju je nadaljevala ukrepe svoje predhodnice, najsi je to priznala ali ne.

Po volilni nedelji: kdo s kom in pod kakšnimi pogoji?

Po preštetih 99,97 odstotka glasov je čas za povolilno kombinatoriko - koga bo Miro Cerar povabil v koalicijo, kdo bo pripravljen sodelovati in za kakšno ceno?

Cerar: Imamo pooblastilo za preboj iz krize

Pravna država je ključ za izboljšave v družbi, je po zmagi na predčasnih volitvah v DZ dejal prvi mož zmagovalne stranke Miro Cerar.

Predvolilni programi: Les, voda, hrana - naša bogastva. A kaj z njimi?

Zagotoviti preskrbo s čisto pitno vodo, spodbujanje lesnopredelovalne industrije, večja samooskrba s hrano in subvencije za pridelavo hrane ...

Iz programov: zelene tehnologije, gospodarska diplomacija, uvoz tujega znanja ...

Naložbe v obnovljive vire energije, novi lesnopredelovalni centri pa tudi odpiranje novih rudnikov premoga so ideje, ki jih v svojih "receptih" za oživitev gospodarstva volivcem ponujajo slovenske ...

Boj proti korupciji v zdravstvu? V programih strank ne obstaja!

Boja proti korupciji v zdravstvu v programu ni izrecno napovedala prav nobena politična stranka, je razvidno iz primerjalne analize, ki smo jo na MMC-ju pripravili s pomočjo kirurga Erika Breclja, ...

Anketi: SMC in SDS še vedno v vodstvu

Po anketah Episcentra in Ninamedie sta tri dni pred volitvami v prednosti SMC in SDS, sledita jima DeSUS in SD.

Iz predvolilnih programov: Šolstvo povezovati z gospodarstvom

Vse politične stranke v programih zagovarjajo dostopnost šolanja, vedno bolj pa se nagibajo tudi k prilagajanju učnih programov zahtevam gospodarstva.

Stranke: Od gospodarske diplomacije do diplomacije "iz naslonjača"

Pogledali smo, kaj v objavljenih predvolilnih programih stranke pišejo o zunanji politiki, in ugotovili, da ji odmerjajo bolj malo prostora. Od petih strank pa nismo o tem izvedeli nič.

Cerar: Volivci naj oddajo glas podpore, ker smo v prelomnem trenutku

Prvak SMC Miro Cerar poziva volivce, naj v nedeljo oddajo svoj glas, ker je Slovenija v prelomnem trenutku.

Predvolilni programi – javne finance

Stranke v volilnih programih skoraj tekmujejo z napovedmi davčnih olajšav, bolj razdelane infrastrukturne projekte imata le dve stranki, pridobivanju evropskega denarja pa praktično ne namenjajo ...

Podpis dogovora s sindikati: vladne stranke da, druge bi počakale novo vlado

Vladne stranke in sindikati javnega sektorja so se pretekli teden močno približali dogovoru, s katerim bi podaljšali veljavnost dosedanjih varčevalnih ukrepov tudi v prihodnje leto.

Energetika, železnice, pristanišče in avtoceste naj ostanejo državne

Javna gospodarska infrastruktura in podjetja bi morala ostati v državnih rokah, vzpostaviti je treba vzdržno subvencioniranje obnovljivih virov energije, se je strinjala večina strank na srečanju ...

Ta veseli dan ali kaj bo s kulturo v prihodnjem mandatu?

Nobena izmed strank ni napovedala krčenja denarja za kulturo, tudi ukinjanja oziroma združevanja kulturnega ministrstva z drugimi ne bo.

Cerar: Nove zadolžitve že letos nihče ne more izključiti

Miro Cerar je vnovič ocenil, da je bila zamrznitev privatizacije v času procesa neprimerna. Meni tudi, da bo treba najti več virov in da nove zadolžitve že letos nihče ne more izključiti.

ZL, Zeleni, Verjamem, SNS, EdNS, Pirati in SMC o reformah EU

Kandidatne liste na predčasnih parlamentarnih volitvah so za STA odgovarjale na vprašanje, kakšne reforme bi po njihovem mnenju potrebovala EU v luči trenutnega procesa po evropskih volitvah.

Cerar: Mladi ne sodijo na zavod za zaposlovanje

Miro Cerar bi mladim čim prej omogočil pridobivanje praktičnih izkušenj, kar bi spodbudil tudi z davčnimi olajšavami za delodajalce. Zanikal je, da je na plačilni listi Katarine Kresal.

Kako premožen je Miro Cerar?

Miro Cerar je lastnik hiše v Murglah, garaže in avtomobila. Ima 71 tisoč evrov prihrankov, kreditov pa nima, so objavili na spletni strani stranke SMC. Njegova plača znaša okoli 2.100 evrov neto.

DeSUS, SMC in EdNS o krepitvi vloge Slovenije

Kandidatne liste na predčasnih parlamentarnih volitvah so za STA odgovarjale na vprašanje, kako naj Slovenija okrepi svojo vlogo v regiji ter kateri deli sveta so po njihovem mnenju prioritetni za ...

1 2 3