Tekmovanje se bo začelo 5. februarja, zmagovalec pa bo prejel 300 evrov. (Fotografija je simbolična.) Foto: Pixabay
Tekmovanje se bo začelo 5. februarja, zmagovalec pa bo prejel 300 evrov. (Fotografija je simbolična.) Foto: Pixabay

Pravila tekmovanja v etnološki vasi Montenegro v bližini Nikšića določajo, da bodo morali sodelujoči bivati sami v kolibi, ki je ne bodo smeli zapustiti. Sami bodo morali skrbeti za čistočo namestitve in posode. Televizorja in telefona ne bodo imeli, prav tako bosta prepovedana tobak in alkohol, piše na strani etnovasi na Facebooku.

Hrano bodo zagotovili organizatorji. Zagotavljajo, da bo hrana zdrava in da je bo ravno dovolj za zdrav dan. Vodo bodo imeli v namestitvi.

Odločili so se, da bo tekmovanje trajalo sedem dni. Vsak dan bodo udeleženci zapisali nekaj svojih vtisov, ki jih bodo organizatorji objavili na Instagramu. Zmagovalec bo tisti, ki bo na tem družbenem omrežju zbral največ glasov. Če bo izid tesen, bo o zmagovalcu odločila komisija. Ta bo med vsemi prijavljenimi tudi izbrala od pet do sedem ljudi, ki bodo sodelovali na tekmovanju.

Zmagovalec bo prejel nagrado v višini 300 evrov. Kdor bo zdržal manj kot tri dni, pa bo moral plačati celotne stroške namestitve in hrane v vrednosti 105 evrov, še piše na Facebooku vasice Montenegro.