Foto: EuranetPlus Inside
Foto: EuranetPlus Inside

Euranet Plus

Konec poletja 2017 smo vstopili v tretje ''življenjsko'' obdobje projekta Euranet Plus 2017-2019. Pri oblikovanju vsebin odslej sodeluje 13 držav.

Sodelujoči partnerji: AMS (Nemčija), BFM Business (Francija), BNR (Bolgarija), Latvijas Radio (Latvija), MTVA (Madžarska), Polskie Radio (Poljska), Castilla y Leon (Španija), Radio Renascenca (Portugalska), Radio 24 (Italija), Radio Romania (Romunija), RTV Slovenija/Radio Si (Slovenija), RTBF (Belgija), SKAI (Grčija).

Aprila 2013 je projekt Euranet Plus v Bruslju dobil tudi svojo pisarno oz. agencijo, kjer dnevno pripravljajo vsebine, ki jih lahko uporabijo vsi partnerji projekta. Agencija se s svojimi pisarnami, radijskim in TV studiem nahaja v Evropski četrti, v neposredni bližini evropskih institucij.

Euranet plus je nadaljevanje skupnega projekta evropskih radijskih postaj, ki se je pričel leta 2008. Povezuje vodilne javne in zasebne radijske postaje iz 13-ih držav članic EU. V teh državah živi skoraj 359 milijonov od skupno 502 milijona prebivalcev Evropske Unije.

Euranet Plus - VSEBINE

Radio Si v sklopu projekta koordinira in pripravlja programske vsebine o evropskih zadevah, ki so objavljene v informativnih in specializiranih oddajah programov Radia Slovenija.
Pri pripravah in objavah vsebin sodelujejo štirje programi: Radio Slovenia International (Radio Si), Val 202, 1. program Radia Slovenija in Radio Maribor.

Od 25 minut tedenskega programa je največji delež poročil in novic (v slovenščini) v tedenski specializirani oddaji Euranet Plus (vsako soboto ob 11.20 na Radiu Si; ponovitev ob ponedeljkih, 00:20, na Radiu Si in na Valu 202), kratkem dnevnem pregledu ''EU v svetovnem tisku'', kontaktnih oddajah, reportažah in daljših informativnih oddajah kot sta ''Tedenski aktualni mozaik'' na Prvem programu Radia Slovenija in ''Radijska tribuna'' na Radiu Maribor. Ob sredah na Radiu Si objavimo tudi ''EU izjavo dneva'' (14:20).

Poslušajte celotne RADIO Si oddaje na EURANET.

Foto: EuranetPlus Inside
Foto: EuranetPlus Inside

Projekt Evropske komisije je avgusta 2013 dobil tudi novo spletno stran.

Prispevki so na voljo vsem članom konzorcija za uporabo in objavo v njihovih programih.

Poleti 2013 so vse partnerske postaje začele svoje vsebine in novice objavljati tudi na socialnih omrežjih Facebook (profil partnerja RTV Slovenija - Radio Si: Euranet Plus Slovenija) in Twitter (Euranet Plus Slovenija: @EuranetPlusSlo).

Nove vsebine projekta (3. obdobje) lahko najdete tudi na spletni strani Radia Si www.rtvslo.si/radiosi/euranet-plus