Izredni pooblaščenec hrvaške vlade je novinarjem po srečanju s predstavniki oblasti v Sarajevu pojasnil, da Agrokorjeve družbe v BiH-u poslujejo
Izredni pooblaščenec hrvaške vlade je novinarjem po srečanju s predstavniki oblasti v Sarajevu pojasnil, da Agrokorjeve družbe v BiH-u poslujejo "zelo stabilno", vendar pa trgovska veriga Konzum in Velpro nista dosegli zadovoljivih rezultatov. Foto: Reuters
Mercator se vrača v BiH

Mercator bo prevzel dobavitelje in zaposlene, na ta način pa se bodo prestrukturirale tudi zapadle obveznosti, je dejal Ramljak po srečanju s predstavniki oblasti v Sarajevu. Agrokorjeve družbe v BiH-u, tako Ramljak, poslujejo dobro, vendar trgovska veriga Konzum in Velpro nista dosegli zadovoljivih rezultatov.

Današnjega srečanja z Ramljakom so se sicer udeležili minister za zunanjo trgovino in ekonomske odnose BiH-a Mirko Šarović, finančni minister Vjekoslav Bevanda ter direktorji Agrokorjevih družb, ki poslujejo v državi. V Sarajevu je bil tudi predsednik uprave slovenskega Mercatorja Tomislav Čizmić.

V BiH-u 66 milijonov dolgov
Novico o vnovičnem prihodu Mercatorja na trg BiH-a je novinarjem potrdil tudi Šarović in dejal, da v državi Ramljakov načrt soglasno podpirajo. Agrokorjeva podjetja sicer v BiH-u zaposlujejo skoraj 5300 ljudi, od tega jih je okoli 4600 v verigi Konzum. Dolgovi Agrokorjevih podjetij v BiH-u pa po poročanju hrvaške tiskovne agencije znašajo okoli 66 milijonov evrov.

Da bi znova upravljali lastne prodajalne v BiH-u, si sicer želijo tudi v Mercatorju, saj naj bi se zaradi spremembe imena v številnih, predvsem v Republiki Srbski, občutno znižal promet.

Mercator se vrača v BiH