Gospodarstvo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gospodarstvo - Arhiv
Vrnitev borznega optimizma in nov zagon kriptovrtiljaka Odziv delniških trgov na pretrese v prejšnjem tednu je bil silovito pozitiven - newyorški indeks S&P 500 je v petih dneh nenehne rasti pridobil pet odstotkov, kar je največja tedenska rast po ...
Ali bo na Rakovi Jelši zaživela prva stanovanjska zadruga? Pilotni projekt stanovanjske zadruge, ki bi omogočila cenejšo rešitev stanovanjskega vprašanja, bi lahko zaživel leta 2020 na Rakovi Jelši v Ljubljani.
Začasni poslovni načrt Luke Koper: veliko o dobičku, nič o delavcih "luških gazd" Nadzorniki Luke Koper so po šestih urah seje sprejeli začasni poslovni načrt za letošnje leto, ta predvideva zaposlitev 203 delavcev.
Robin Food - "S krožnim in trajnostnim delovanjem gradimo skupnost" "Ne želimo preveč govoriti o cenah, želimo govoriti o tem, da s krožnim in trajnostnim delovanjem gradimo skupnost," o zasnovi projekta Robin Food pravi ustanovitelj Dalibor Matijević.
Prve pravnomočne obsodbe NLB-ja v primeru hrvaških varčevalcev NLB se po neuradnih informacijah sooča s prvimi pravnomočnimi sodbami v primeru t. i. prenesenih deviznih vlog hrvaških varčevalcev nekdanje Ljubljanske banke.
Gašpar Gašpar Mišič ni več direktor komunalnega podjetja Marjetica Župan Boris Popovič je z mesta v. d. direktorja koprskega komunalnega podjetja Marjetica odstavil dolgoletnega zaupnika Gašparja Gašparja Mišiča.
Večina nadomestil za plačilne storitve v bankah lani dražjih Analiza Banke Slovenije, v katero je bilo vključenih 12 bank in tri hranilnice, kaže, da se je večina nadomestil za plačilne storitve v bankah lani zvišala.
V Gorenju si prizadevajo izogniti se stavki z delovno skupino za novo kolektivno pogodbo Uprava Gorenja bo ustanovila delovno skupino, ki bo v kratkem pripravila izhodišča za nadaljevanje pogajanj o prenovljeni kolektivni pogodbi. Sindikat se s tem strinja.
Zamenjava na vrhu Adrie Airways Arno Schuster je odstopil s položaja direktorja letalskega prevoznika Adria Airways. Vzrok naj bi bil osebne narave. Vodenje podjetja je prevzel Holger Kowarsch.
Brexit bo velik udarec za britansko avtomobilsko industrijo Avtomobilska podjetja so ob referendumu za izstop Velike Britanije iz Evropske unije svarila pred možnimi posledicami za britansko avtomobilsko industrijo.
Banke lani za četrtino povečale dobiček V Sloveniji so lani banke ustvarile 411 milijonov evrov dobička pred davki, kar je 21 odstotkov več kot leto prej. Dobiček po davkih pa se je povečal za 27,1 odstotka, na 422,6 milijona evrov.
Jazbec z vrha Banke Slovenije v Enotni odbor za reševanje bank Evropska komisija je guvernerja Banke Slovenije (BS) Boštjana Jazbeca imenovala za enega izmed direktorjev v Enotnem odboru za reševanje, centralnem organu za reševanje bank v okviru bančne unije.
Gorenjska banka, ki jo mora Sava prodati, lani pridelala 6,5 milijona evrov dobička Gorenjska banka je lani ustvarila 15,6 milijona evrov dobička iz rednega delovanja, čistega dobička pa je bilo ob koncu leta za 6,5 milijona evrov.
Decembra v Sloveniji ena največjih rasti industrijske proizvodnje Tako evrsko območje kot Evropska unija sta v zadnjem četrtletju lani na četrtletni ravni dosegla 0,6-odstotno rast. Okrepila se je tudi rast industrijske proizvodnje.
Slovenija bo izdala za 84 milijonov evrov novih menic Slovenija bo v četrtek izdala za 51 milijonov evrov dvanajstmesečnih menic, za 25 milijonov šestmesečnih in za 8 milijonov evrov trimesečnih menic.
Gospodarstvo premočno, da bi na borze prilomastil medved Vsak medvedji trend se na delniških trgih začne s popravkom, zgodovina pa pravi, da se je manj kot polovica popravkov razvila v medvedji trg.
Kočevje, "kraj sožitja med medvedi in roboti", se najhitreje razvija Občina Kočevje je prejela nagrado zlati kamen 2018 za najbolj razvojno prodorno občino, saj je le malo krajev v Sloveniji v zadnjih letih naredilo tolikšen preobrat, zlasti na področjih trga dela in ...
Trg dela: Služb in delovno aktivnih je več, a to ne ustavlja izseljevanja Razmere na trgu dela ostajajo ugodne, a se vse bolj odraža vpliv staranja populacije, ki prispeva k zmanjševanju razpoložljive delovne sile, ugotavlja Umar.
Furs je prevoznike lani oglobil za več kot šest milijonov evrov Finančna uprava je lani izvedla 3544 nadzorov tovornjakov in avtobusov in kar v dveh tretjinah primerov odkrila kršitve. Finančna uprava RS (Furs
Sindikati: Vlada z drugim poskusom uvajanja Uberja pozablja na delavce Taksisti in sindikati ob predlagani deregulaciji taksi storitev opozarjajo, da bo deregulacija poklica pod vprašaj postavila varnost potnikov in socialni položaj voznikov, problematični pa so tudi ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Borzni komentar
link
Vrnitev borznega optimizma in nov zagon kriptovrtiljaka
62
18. februar 2018 ob 06:24 Odziv delniških trgov na pretrese v prejšnjem tednu je bil silovito pozitiven - newyorški indeks S&P 500 je v petih dneh nenehne rasti pridobil pet odstotkov, kar je največja tedenska rast po ...
Več novic ...
Tečajna lista BS
Avstralija AUD 1.5695
Kanada CAD 1.5587
Hrvaška HRK 7.4380
Češka rep. CZK 25.340
Danska DKK 7.4481
Madžarska HUF 311.28
Japonska JPY 132.34
Norveška NOK 9.6810
Ruska fed. RUB 70.2884
Švedska SEK 9.9140
Švica CHF 1.1521
Vel. Britanija GBP 0.88803
ZDA USD 1.2464
Romunija RON 4.6625
Bolgarija BGN 1.9558
Poljska PLN 4.1597
Stanje na dan: 16. februar 2018
Kazalo