Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Gospodarstvo - Arhiv

Kakšen je sploh položaj fiskalnega sveta?

Fiskalni svet od vlade ne more zahtevati popravka rebalansa proračuna, čeprav so izdatki, kot ugotavlja, previsoki za 270 milijonov.

Ob slabšanju razmer oživile ideje o helikopterskem denarju

Gospodarske razmere v evrskem območju so se tako poslabšale, da bi utegnila Evropska centralna banka spet poseči po orodju, s katerim je ukrepala ob finančni krizi in poslovnim bankam ponuditi ...

Ikea v Ljubljani že prihodnje leto?

Ljubljanski mestni svet bo v ponedeljek obravnaval predlog Ikee za spremembo prostorskega načrta na območju načrtovane trgovine, s katerim bi omogočili začetek gradnje, tudi če še ne bo v celoti zgrajena južna dostopna cesta do nakupovalnega središča.

Agencija za varstvo konkurence dala soglasje za prevzem Perutnine Ptuj

AVK je ukrajinskemu holdingu MHP izdal soglasje za prevzem Perutnine Ptuj, s tem ni več ovir za dokončno prodajo skoraj 91-odstotnega deleža ptujske družbe.

Pošta Slovenije in sindikata dosegli načelni dogovor. Če ga sindikata potrdita, stavke ne bo.

Pošta Slovenije je s Sindikatom poštnih delavcev (SPD) in Sindikatom delavcev prometa in zvez (SDPZ) dosegla načelen dogovor o izboljšanju pogojev za delo in materialnega položaja zaposlenih. Če ga sindikata potrdita, napovedane stavke ne bo.

Dars se bo za izgradnjo karavanškega predora pogajal s šestimi ponudniki

Ker je strokovna komisija ugotovila, da so vse prispele ponudbe za izgradnjo cevi karavanškega predora nedopustne, bodo na Darsu začeli nov postopek izbire. Po novem se bodo pogajali s šestimi ponudniki, tudi s turškim podjetjem Cengiz.

EIB bo projekt izgradnje 2. tira financiral z 250 milijoni evrov

Evropska investicijska banka (EIB) je gradnjo drugega železniškega tira Divača‒Koper uvrstila na seznam projektov, ki jih bo financirala. Predvidena višina financiranja je 250 milijonov evrov.

Slovenska podjetja na sejem vojaške industrije v Abu Dabi

V nedeljo se v Abu Dabiju v Združenih arabskih emiratih začenja sejem vojaške industrije Idex, na katerem bo svoje proizvode predstavilo tudi sedem slovenskih podjetij, Grozd obrambne industrije Slovenije ter ministrstvo za obrambo.

Na razpisu za agencijsko delo v Luki Koper večina "gazd" izločenih. Izbor še ni končan.

V Luki Koper niso izbrali nobenega ponudnika na javnem naročilu za agencijsko delo, saj je bila skupna cena ponudb previsoka. Postopek se bo nadaljeval v konkurenčnem dialogu. Večina dozdajšnjih "gazd" je bila na razpisu zaradi nepravilnosti izločena.

Končali prodajo desetih Mercatorjevih trgovskih centrov Supernovi

Supernova je za deset Mercatorjevih trgovskih centrov v Sloveniji plačala 116,6 milijona evrov, Mercator bo tako v prihodnje dolgoročno najemal dele centrov, v katerih izvaja svojo osnovno dejavnost.

V Magni pozdravili dogovor, vseeno pa bodo del proizvodnje začasno opravili v Gradcu

Vodstvo Magne Steyr pozdravlja v sredo sklenjeni dogovor med predstavniki vlade in novomeškim okoljskim združenjem Rovo, vendar bodo proizvodnjo začasno opravljali v Gradcu, ker jim dogovor za zdaj ne omogoča takojšnjega začetka proizvodnje v Hočah.

Nemčija se je za las izognila recesiji

Nemčija je v zadnjem lanskem četrtletju imela ničelno gospodarsko rast, s čimer se je največje evropsko gospodarstvo izognilo recesiji, ki jo opredeljujeta dve zaporedni četrtletji negativne rasti.

Vlada zaustavila prodajo hotelov, ki so v lasti Istrabenza

Vlada je kot skupščina DUTB-ja odločila, da ustavi prodajo delnic družbe Istrabenz Turizem, ki ima v lasti šest hotelov na slovenski obali. Namerava jih vključiti v turistični holding.

Konec zgodbe - Airbus ne bo več izdeloval "superjumbov"

Evropski proizvajalec letal Airbus je sporočil, da bo ustavil proizvodnjo največjega potniškega letala na svetu - A380 "superjumbo".

Rovo se ne bo pritožil na okoljevarstveno dovoljenje za Magno, vlada pa bo dopolnila lex Magno

Okoljsko združenje Rovo se bo odpovedalo upravnemu sporu glede okoljevarstvenega dovoljenja, ker namerava vlada že prihodnji četrtek dopolniti posebni zakon o Magni.

Srbska banka AIK je objavila ponudbo za odkup Gorenjske banke

Srbska AIK banka je objavila prevzemno ponudbo za odkup 22,3 odstotka delnic Gorenjske banke, ki jih še nima v lasti. Za delnico je ponudila 298 evrov, ponudba pa velja do 13. marca.

Slovenski les je debel in drag

Na licitaciji najvrednejšega lesa v Sloveniji se najbolje prodaja javor rebraš, njegov les namreč uporabljajo za opremljanje jaht ali za ohišje violin. Dobro se prodajajo tudi oreh, hrast, macesen in "resonančna" smreka.

Ameriška politika poskrbela za optimizem na delniških trgih

Na delniških trgih je zaradi upanja, da se bodo ZDA izognile novemu zaprtju vlade, opaziti precej optimizma, medtem pa se je končal najdaljši pozitivni niz ameriškega dolarja v zadnjih dveh letih.

Zaradi stavke bo bruseljski zračni prostor zaprt 24 ur

Kontrolorji zračnega prometa na bruseljskem letališču so v torek ob 22. uri začeli 24-urno stavko, v tem času pa v zračnem prostoru pod 8000 metri ne bo prometa. Zaradi stavke so v prestolnico Belgije odpovedani tudi vsi štirje poleti Adrie Airways.

Deljena mnenja o odpravi soglasja pri odločanju o davkih v EU-ju. Komisarka bo obiskala Slovenijo.

Predlog za postopno odpravo soglasja pri odločanju o davčnih temah med članicami EU pričakovano sproža različne odzive. Ob robu srečanja ministrov za finance je evropska komisarka za konkurenco Margrethe Vestager napovedala obisk Slovenije zaradi NLB-ja.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...