Gospodarstvo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gospodarstvo - Arhiv
Prenovljenemu ponyju se slabo piše, proizvajalec v prodajo Proizvodnja sodobnejših koles Pony, ki se je v Velenju v okviru družbe Gor kolesa začela februarja lani, še poteka, a v omejenem obsegu.
Vlagatelji brez sočutja do osebnih težav Elona Muska Špekulantom, ki stavijo na padec Teslinih delnic, se je njihova igra v petek zelo izplačala, saj so zaradi čustvenega intervjuja Elona Muska skupno "potegnili" milijardo dolarjev.
Inšpektorji nad stojnice s sadjem: največ prevar pri špargljih in češnjah Uprava za varno hrano je tretje leto zapored izvedla poseben nadzor nad 195 zavezanci, ki so prodajali sveže sadje in zelenjavo. Pri enem so se odločili odvzeti stojnico, tehtnico in blago.
Od nove vlade hočejo višje plače, nižje dohodnine, pripravo na krizo Pričakovanja do nove vlade so tako kot vedno odvisna od interesov.
Blagovna znamka Polzela gre na dražbo Stečajni upravitelj Zlatko Hohnjec ni pridobil kupca, ki bi kupil Tovarno nogavic Polzela kot poslovno celoto, zato zdaj na prodaj ponuja blagovno znamko Polzela in zalogo gotovih izdelkov.
Peti blok Teša po sanaciji znova v omrežju Po slabih treh letih in končani ekološki sanaciji je peti blok Termoelektrarne Šoštanj v četrtek zvečer znova začel pošiljati električno energijo v omrežje. Tako zdaj v Šoštanju obratujeta dva bloka.
Turški finančni minister miri vlagatelje, ZDA grozijo z novimi sankcijami ZDA so Turčiji zagrozile z novimi sankcijami, če ne bo izpustila ameriškega pastorja Andrewa Brunsona. Evropski voditelji medtem zagotavljajo, da je močna lira v interesu vseh.
Izjemno uspešna družba Tab iz Mežice pred prodajo Afričanom za 300 milijonov evrov Vodstvo in delničarje družbe Tab Mežica so v dogovarjanja za sklenitev potencialnega partnerstva z južnoafriško družbo Metair privedle razmere na svetovnem trgu baterij.
Povprečna bruto plača za junij nižja od majske Povprečna bruto plača za junij je znašala 1.654 evrov in je bila od majske nominalno in realno nižja za 0,6 odstotka, p ovprečna mesečna bruto plača v prvem letošnjem polletju pa je bila z nekaj več ...
Hisense bi Gorenje, ki ima po novem 12 članov uprave, rad umaknil z borze Kitajski Hisense, ki ima v lasti več kot 95-odstotkov Gorenja, se je odločil, da velenjsko podjetje, ki ima po novem razširjeno upravo, umakne z borze.
Kitajska s posojili tihomorskim državicam krepi vpliv v regiji Tihomorske državice so si pred leti od Pekinga izposodile na milijone dolarjev, zdaj pa pritiskajo na Kitajsko, naj jim dolg odpiše, saj se bojijo, da bi Kitajci lahko zasegli njihove strateške točke.
Na Novi Zelandiji tujci ne bodo več smeli kupiti stanovanjskih nepremičnin Novozelandski parlament je zakon, ki tujcem prepoveduje nakupe obstoječih stanovanjskih nepremičnin, potrdil v tretjem branju.
Turčija ZDA odgovarja z zvišanjem carin na uvoz ameriških izdelkov Turčija je v odziv na ameriške sankcije proti njej, zaradi katerih je v zadnjih dneh močno upadla vrednost lire, zvišala carine na uvoz številnih ameriških proizvodov.
Turška lira le okrevala; Amazon lovi Apple Turška finančna in tudi politična kriza pušča vedno večjo sled na razvitih delniških trgih. V torek je bilo sicer opaziti umiritev razmer, a verjetno le začasno.
Dobra letina: potrošniki bodo letos lahko uživali jabolka domačega porekla Po dveh slabih letinah, ki sta bili posledica spomladanskih pozeb, bodo sadjarji letos imeli nadpovprečen pridelek.
Opolnoči dražja 95-oktanski bencin in dizel Regulirani pogonski gorivi, neosvinčeni 95-oktanski bencin in dizel, se bosta opolnoči podražili. Liter 95-oktanskega bencina bo po novem stal 1,347 evra oz.
Živahna rast nepremičninskega trga za zdaj še ne prinaša tveganj Slovenija ima trenutno enega najživahnejših nepremičninskih trgov v evroobmočju: veliko je povpraševanja, cene rastejo, gradbeni projekti se množijo.
Pritisk na Turčijo: ZDA uvajajo višje carine na uvoz jekla in aluminija ZDA so uvedle višje carine na uvoz jekla in aluminija iz Turčije. Carine na jeklo bodo po novem 50-odstotne, na aluminij pa 20-odstotne. Predsednik Donald Trump tako izvaja dodaten pritisk na Ankaro.
Prihajajoča vlada bi zvišala davek na dobiček Koalicijska pogodba prihodnje manjšinske vlade še ni finančno ovrednotena.
Slovenski GenEplanet v približevanju informatizaciji zdravja Slovensko biotehnološko podjetje je od švicarskega sklada JF Investments dobilo investicijo v vrednosti 10 milijonov evrov. Denar bo namenilo razvoju in širjenju na nove trge.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Borzni komentar
link
Vlagatelji brez sočutja do osebnih težav Elona Muska
62
19. avgust 2018 ob 07:43 Špekulantom, ki stavijo na padec Teslinih delnic, se je njihova igra v petek zelo izplačala, saj so zaradi čustvenega intervjuja Elona Muska skupno "potegnili" milijardo dolarjev.
Več novic ...
Tečajna lista BS
Avstralija AUD 1.5670
Kanada CAD 1.4976
Hrvaška HRK 7.4225
Češka rep. CZK 25.729
Danska DKK 7.4578
Madžarska HUF 323.88
Japonska JPY 125.75
Norveška NOK 9.6795
Ruska fed. RUB 76.8166
Švedska SEK 10.4935
Švica CHF 1.1338
Vel. Britanija GBP 0.89575
ZDA USD 1.1391
Romunija RON 4.6558
Bolgarija BGN 1.9558
Poljska PLN 4.3115
Stanje na dan: 17. avgust 2018
Kazalo