Gospodarstvo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gospodarstvo - Arhiv
Sodišče zavrnilo pritožbo nekdanjega varčevalca Ljubljanske banke v Sarajevu Upravno sodišče je zavrnilo tožbo nekdanjega varčevalca Ljubljanske banke v Sarajevu, ki se je pritožil, ker mu je bila zavrnjena zahteva za verifikacijo stare devizne vloge.
KD Group prodal zavarovalnico Adriatic Slovenica Generaliju KD Group je za 245 milijonov evrov zavarovalnico Adriatic Slovenica prodal družbi Generali CEE, ki je del italijanske zavarovalniške skupine Generali Group.
Abanki dobiček zrasel za 50 odstotkov Abanka je v prvem letošnjem četrtletju ustvarila 25,5 milijona evrov čistega dobička, kar je 50 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.
Skupina Krka z največjo prodajo doslej in 50-milijonskim dobičkom Skupina novomeškega farmacevta Krka je na začetku leta 2018 dosegla največjo prodajo v katerem koli prvem četrtletju doslej, vsi rezultati pa so bili boljši kot v enakem obdobju lani.
Nafta v razponu med 60 in 70 dolarji omogoča dolgoročno stabilnost Delniški trgi so se ta teden odločno pognali rekordom naproti, nafta brent še kar vztraja pri skoraj 80 dolarjih, bitcoin pa ne najde moči za nov skok proti 10 tisoč dolarjem.
100 let delovanja najstarejše dravske hidroelektrarne Fala S posebno slovesnostjo so se na Fali spomnili stoletnice začetka obratovanja tamkajšnje hidroelektrarne – najstarejše na reki Dravi. Udeležil se je je premier, ki opravlja tekoče posle, Miro Cerar.
Banka Slovenije: Potrebe na trgu dela pokriva predvsem uvoz tuje delovne sile Banka Slovenije pričakuje nadaljevanje naložbenega cikla. Potrebe na trgu dela pokriva predvsem uvoz tuje delovne sile, rast plač pa zaostaja za rastjo produktivnosti.
Srbska AIK banka zahteva sklic izredne skupščine Gorenjske banke Srbska AIK banka, ki ima v Gorenjski banki 32,47-odstotni delež, je vložila zahtevo za sklic izredne skupščine Gorenjske banke, saj želi imenovati tri nove člane nadzornega sveta.
Škote v 40-milijonsko naložbo prepričala kakovost lesa in delovne sile Družba BSW je Slovenijo za 40-milijonsko investicijo izbrala z razlogom, so na poudarili predstavniki škotskega družinskega podjetja, ki bo predvidoma septembra na Gomilskem začelo z gradnjo ...
Slovenski Datafund v zelje tehnoloških velikanov z blockchain varstvom osebnih podatkov Slovenski startup Datafund razvija rešitev veriženja blokov, s katero bi vsak posameznik lahko varno shranil svoje osebne podatke in jih obenem lahko ponudil podjetjem v zameno za plačilo.
NLB na Hrvaškem izgubil še eno tožbo Nova Ljubljanska banka je po informacijah Televizije Slovenija na Hrvaškem izgubila še eno tožbo, povezano s prenesenimi vlogami hrvaških varčevalcev.
Ob odprtju TE Brestanica: nujna bo razprava o energetski strategiji Predsednik države Borut Pahor je ob odprtju novega nadomestnega plinskega agregata Termoelektrarne Brestanica pozval k razpravi o energetski strategiji države in k strnitvi moči za zagotovitev ...
Vlada znižala trošarine, cene bencina in dizla ostajajo nespremenjene Vlada je na dopisni seji znižala trošarine na neosvinčen bencin in dizelsko gorivo, zaradi tega posredovanja bodo cene reguliranih pogonskih goriv, ki so na najvišji ravni v približno treh letih, ...
Škoti želijo postaviti megažago, slovenski žagarji ogorčeni Slovenski žagarji nasprotujejo napovedanemu prihodu škotskega investitorja BSW-ja, ki namerava na Gomilskem zgraditi največjo žago v državi.
Geoenergo: V Petišovcih nenevaren postopek hidravličnega lomljenja Družba Geoenergo, ki je zaprosila za dovoljenje za hidravlično lomljenje plinskih vrtin v Petišovcih, je pojasnila, da želi zagotoviti nenevaren postopek, ki je opisan v vlogi, oddani na Agencijo RS ...
Kitajska z ZDA dosegla dogovor, da se državi ne bi zapletli v trgovinsko vojno Po besedah podpredsednika kitajske vlade Liu Heja je Kitajska z ZDA dosegla dogovor, da se državi ne bosta zapletli v trgovinsko vojno.
Brent nad 80 dolarjev, gorivo v torek že šestič zapored navzgor Stara borzna modrost, ki pravi, da je v mesecu maju smiselno prodati delnice in se na delniški trg spet vrniti jeseni, se zadnja leta ni izkazala za resnično. Tudi letos naj bi bilo tako.
Ministrstvo za kulturo se izogiba soglasju za prevzem Pro Plusa Ministrstvo za kulturo, kljub drugačnemu mnenju inštituta za javno upravo pri ljubljanski pravni fakulteti, vztraja, da družba Slovenia Broadband za prevzem Pro Plusa ne potrebuje predhodnega ...
Glede posojil v frankih bo moralo znova odločati prvostopenjsko sodišče Vrhovno sodišče je razveljavilo sodbi sodišč prve in druge stopnje v zadevi glede ugotovitve ničnosti kreditne pogodbe v švicarskih frankih ter zadevo vrnilo sodišču prve stopnje v novo sojenje.
Lonstroffova tovarna v Logatcu naj bi začela obratovati aprila 2019 Švicarska družba Lonstroff je v Logatcu simbolično začela postavljati obrat za proizvodnjo medicinskih elastomerov. Proizvodnja naj bi stekla aprila prihodnje leto.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Oglasno sporočilo
link
Perfektno grilan pišek brez dodatkov in e-jev
21. maj 2018 ob 08:30 Perfektno grilan pišek brez dodatkov in e-jev Slastnega “piščanca po ptujsko” najbrž vsi poznamo, izvira iz našega najstarejšega mesta, kjer ptujsko perutninarsko podjetje z več kot 110- letno ...
Več oglasnih sporočil ...
Borzni komentar
link
Nafta v razponu med 60 in 70 dolarji omogoča dolgoročno stabilnost
31
23. maj 2018 ob 06:17 Delniški trgi so se ta teden odločno pognali rekordom naproti, nafta brent še kar vztraja pri skoraj 80 dolarjih, bitcoin pa ne najde moči za nov skok proti 10 tisoč dolarjem.
Več novic ...
Tečajna lista BS
Avstralija AUD 1.5544
Kanada CAD 1.5109
Hrvaška HRK 7.3913
Češka rep. CZK 25.813
Danska DKK 7.4495
Madžarska HUF 319.53
Japonska JPY 128.61
Norveška NOK 9.5063
Ruska fed. RUB 72.2643
Švedska SEK 10.2906
Švica CHF 1.1598
Vel. Britanija GBP 0.87953
ZDA USD 1.1708
Romunija RON 4.6294
Bolgarija BGN 1.9558
Poljska PLN 4.3088
Stanje na dan: 23. maj 2018
Kazalo