Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Gospodarstvo - Arhiv

"Pokopali" tiskanje bankovcev za 500 evrov

Dokončno se izteka obdobje tiskanja bankovcev za 500 evrov. Večina centralnih bank območja z evrom je vijolične bankovce prenehala izdajati s 26. januarjem, danes sta se jim pridružili še nemška in avstrijska.

Gorenje bo odpustilo 270 delavcev, število direktorjev že zmanjšali na 53

V Gorenju je zavrelo, saj je na četrtkovem svetu delavcev vodstvo zaposlenim sporočilo, da bo prerazporedilo 1.720 delavcev, 1.450 jih bo prejelo nove pogodbe o zaposlitvi, 270 pa jih nameravajo odpustiti. Zmanjšalo naj bi se tudi število direktorjev.

Polnilnice za električna vozila v mreži Gremo na elektriko z majem plačljive

Uporaba polnilnic za električna vozila mreže Gremo na elektriko, ki je največja v Sloveniji, s 6. majem postaja plačljiva. Polnilnice so povezane z visokimi stroški, zato brezplačna uporaba dolgoročno ni mogoča, pojasnjujejo v Elektru Ljubljana.

Na čelu DUTB-ja ostaja Matej Pirc

Neizvršni direktorji t. i. slabe banke so za glavnega izvršnega direktorja imenovali Mateja Pirca, ki je od konca januarja to funkcijo opravljal kot vršilec dolžnosti.

Vlada dvignila trošarine na tobak, cigarete dražje od junija

Vlada je zvišala trošarine za cigarete, cigare in cigarilose, drobno rezani tobak in drug tobak za kajenje, ki bodo v veljavo stopile 1. junija. Trošarina za cigarete se bo zvišala z najmanj 111 evrov na najmanj 114 evrov za 1000 kosov.

Tožba iz Bruslja zaradi hišnih preiskav na Banki Slovenije

Državno odvetništvo je potrdilo, da je prejelo tožbo Evropske komisije zaradi hišnih preiskav na Banki Slovenije.

Bik rohni, nafta na letošnjem vrhu, blagodejen padec franka

Le štiri mesece po močnih decembrskih padcih in znakih, da se bliža recesija, je Wall Street dosegel nov rekord, merjeno z indeksom S&P 500.

Kdo so Slovenci v razvpiti verigi Onecoin?

V Onecoin naj bi denar vložilo od 10 do 15 tisoč Slovencev, čeprav uradnih podatkov ni.

Ponovna podražitev 95-oktanskega bencina in dizla

Regulirani pogonski gorivi, neosvinčen 95-oktanski bencin in dizel, se bosta na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa in hitrih cest opolnoči podražili.

Bliža se konec brezplačnega polnjenja električnih avtomobilov

Uporaba polnilnic za električne avtomobile stalno narašča, saj je tovrstnih vozil vedno več. Lastniki so kot eno glavnih prednosti avta na elektriko navajali prav brezplačno polnjenje baterije, ki pa počasi postaja plačljivo.

Venezuela z milijonsko inflacijo prva na lestvici držav z največjo bedo

Ni dvoma, da se svetovno gospodarstvo ohlaja, vprašanje je le, od kod grozi glavna grožnja. Finančni in naftni trgi so za zdaj imuni na morebitno recesijo in so tudi v zadnjem tednu nadaljevali rast.

Bo Skladu obrtnikov in podjetnikov zmanjkalo denarja za pokojnine?

Skladu obrtnikov in podjetnikov grozi, da mu bo zmanjkalo denarja za izplačilo pokojnin iz poklicnega pokojninskega zavarovanja, ki ga ne trži že več kot 20 let, ima pa še vedno več tisoč članov.

Inšpektorji: "Res pogrešamo prijave prekarcev"

Na posvetu z naslovom Naslovimo prekarnost za boljši jutri je ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer dejala, da je skrajni čas, da proti prekarnosti oblikujemo ukrepe na sistemski ravni.

Prodajalke so morale odkupiti gnilo zelenjavo, ki je trgovina ni prodala

Da bi zmanjšali izgubo poslovalnice, je vodja oddelka v enem od večjih Tuševih centrov od podrejenih zahtevala, da sami kupijo gnilo zelenjavo, ki jim je ni uspelo prodati. V Mlinotestu so od prodajalke zahtevali, da plačuje za manko ob inventuri.

Zaradi praznikov bo do torka zaprta Ljubljanska borza

Veliki petek je v večini držav EU-ja dela prost dan, zato evropski plačilni sistem Target 2 ne posluje. To pomeni, da banke in hranilnice v Sloveniji ter v drugih državah evrskega območja do torka ne bodo izvajale medbančnega plačilnega prometa.

Načrt B za gradnjo 2. tira so komercialne banke

V 2TDK-ju pričakujejo, da bo EIB posojilo za drugi tir potrdil maja, ob čemer pa bo morala Slovenija za denar jamčiti z državnim poroštvom. Poroštveni zakon je v medresorskem usklajevanju, država pa ga lahko sprejme po odločitvi EIB-ja o posojilu.

Bodo državne turistične kapacitete končale v holdingu?

S pridobitvijo portoroških hotelov Istrabenza Turizma se kažejo obrisi načrta državnih ustanov, ki hočejo združiti turistične kapacitete v državni lasti. Načrt, ki naj bi ga že odobrilo gospodarsko ministrstvo, mora to natančno pregledati še finančno.

DUTB bo moral za strateške odločitve pridobiti soglasje vlade

Vlada je določila nove smernice za delovanje DUTB-ja. Od zdaj bo DUTB moral strateško pomembne poslovne odločitve preložiti v presojo in soglasje vladi kot skupščini. Spremembe pa se nanašajo tudi na upoštevanje cenitev nepremičnin.

Fiskalni svet: Proračunski načrti predstavljajo hojo po robu

Proračunski načrti vlade za letos odstopajo od fiskalnih pravil, po letu 2020 pa fiskalni svet neskladij ne vidi več. Kljub temu opozarja na previdnost, saj so napovedi vlade na meji sprejemljivega.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...