Gospodarstvo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gospodarstvo - Arhiv
Stanovanjskemu skladu 50-milijonsko posojilo za gradnjo 800 najemnih stanovanj Razvojna banka Sveta Evrope (CEB) je Stanovanjskemu skladu RS odobrila 50 milijonov evrov posojila za gradnjo 800 javnih najemnih stanovanj v Ljubljani in Mariboru, so sporočili iz Sveta Evrope.
Novo sojenje: ničnost posojilne pogodbe v švicarskih frankih znova na višjem sodišču Iz Združenja bank Slovenije (ZBS) so sporočili, da je vrhovno sodišče v sodbi s 25. oktobra razveljavilo odločitev višjega sodišča o ničnosti kreditne pogodbe v švicarskih frankih zaradi neustrezne ...
SDH: Na seznamu lastnikov NLB-ja je vrsta najbolj uglednih svetovnih vlagateljev Če je ob privatizaciji dela NLB-ja veljala omejitev, da delnic ne smejo kupiti družbe, ki so v najmanj petinski lasti države, z uvrstitvijo delnic NLB-ja na borzo teh omejitev ni več.
Petrol z dobičkom na račun višjih cen nafte Skupina Petrol je v prvem devetmesečju na letni ravni povečala prihodke od prodaje za 18 odstotkov na 3,91 milijarde evrov, predvsem zaradi višjih cen nafte.
Zakonca Login petič zapored na vrhu najbogatejših Slovencev Skupno premoženje 100 najbogatejših Slovencev letos znaša 5,7 milijarde evrov in je tako doseglo nov rekord, saj ga je za kar 10 odstotkov več kot lani.
Odbor DZ-ja zavrnil predlog Levice, ki želi zaustaviti prodajo Abanke in preostanka NLB-ja Levica je podala predlog, naj državni zbor zaustavi prodajo Abanke in deleža NLB-ja, ki ga še ima v lasti in ga mora po zavezah Evropski komisiji prodati do konca leta 2019.
Sedem ponudb za nakup šestih obmorskih hotelov Istrabenz je za šest hotelov na Obali prejel sedem ponudb.
V Luki Koper odpirajo vrata agencijskim delavcem in obljubljajo varovalke pred zlorabami V Luki Koper so objavili razpis za izbor agencij za posredovanje delavcev, prek katerega bodo v prihodnjem letu najeli 346 agencijskih delavcev.
NLB na borzi: "Glava in srce ostajata v Ljubljani" NLB-jeve delnice so začele kotirati na Ljubljanski in Londonski borzi. S tem se je končala prodaja 65 odstotkov naše največje banke, država pa je ohranila kontrolni delež.
Debi NLB-ja na borzi: cena do 56,90 evra V času, ko so mednarodni finančni trgi nemirni, dolar na najvišji vrednosti v zadnjem letu in pol, nafta pa divje pada, se na Ljubljanski borzi začenja trgovanje z delnicami NLB-ja.
EBRD se vrača v lastništvo Nove Ljubljanske banke Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) se vrača v lastništvo največje banke v Sloveniji, so potrdili v tej mednarodni finančni ustanovi. Tokrat je kupila 6,25-odstotni delež.
Sij: Ruske sankcije ne vplivajo na prevzem Perutnine Ptuj Med ukrajinskimi podjetji in posamezniki, proti katerim je Rusija nedavno uvedla nove sankcije, je tudi skupina MHP, ki je v postopku prevzema Perutnine Ptuj, kar pa na prevzem ne bo vplivalo.
Spreminjanje bistvenih podatkov o nepremičnini le še z elaboratom Lastniki nepremičnin bistvenih podatkov o nepremičnini ne bodo mogli več spreminjati brezplačno prek vprašalnikov, ampak bodo morali pri geodetskem podjetju ali projektantu naročiti elaborat.
Alibaba na kitajski dan samskih v pičlih 85 sekundah dosegel milijardo dolarjev nakupov Kitajski spletni kupci so na kitajski dan samskih na kitajskem spletnem velikanu Alibaba naročili za 30,7 milijarde dolarjev, pri čemer so samo v pičlih prvih 85 sekundah največjega nakupovalnega ...
Bo po drugem razpisu Savinja namesto "večnega" podizvajalca le dobila koncesionarja? Na ministrstvu za okolje so se odločili področje gospodarske javne službe urejanja vodotokov naposled urediti in objavili javni razpis za koncesije.
Vedno več zavarovanj proti škodi, ki je posledica podnebnih sprememb Veliko podjetij je nezavarovanih za škodne primere, ki so posledica podnebnih sprememb, kot so poplave, viharji, požari, ali pa njihovo zavarovanje ni ustrezno, medtem ko bo tovrstnih škod ...
IMF poslabšal gospodarsko napoved za Evropo Mednarodni denarni sklad (IMF) je poslabšal gospodarsko napoved za Evropo za letošnje in prihodnje leto, vendar ocenil, da je gospodarska rast območja dobra.
Slovenski obrtniki in podjetniki bi ukinili premikanje ure Ukinitev premikanja ure ne bi imela bistvenega vpliva na gospodarstvo, je pokazala anketa Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS).
Nafta v najdaljšem negativnem nizu v zadnjih 34 letih Potem ko so nekateri analitiki napovedovali, da bo pri cenah nafte kmalu padla meja 100 dolarjev, se je zgodil nepričakovan preobrat in z nafto se zdaj trguje v medvedjem območju.
"Tudi iz te letine oliv se je dalo potegniti tisto najboljše" Letina oliv je kljub sprva drugačnim obetom količinsko nadpovprečna, saj se je iz oliv dalo iztisniti več olja kot običajno, pravi vodja poskusnega centra za oljkarstvo Viljanka Vesel.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Oglasno sporočilo
link
Kakšno je vaše finančno zdravje?
15. november 2018 ob 08:41 Finančno zdravje je odličen pokazatelj stanja osebnih financ, a kaj ko ga je »na oko« težko oceniti.
Več novic ...
Videonovice
Borzni komentar
link
Debi NLB-ja na borzi: cena do 56,90 evra
73
14. november 2018 ob 11:26 V času, ko so mednarodni finančni trgi nemirni, dolar na najvišji vrednosti v zadnjem letu in pol, nafta pa divje pada, se na Ljubljanski borzi začenja trgovanje z delnicami NLB-ja.
Več novic ...
Tečajna lista BS
Avstralija AUD 1.5623
Kanada CAD 1.4955
Hrvaška HRK 7.4280
Češka rep. CZK 25.985
Danska DKK 7.4618
Madžarska HUF 321.93
Japonska JPY 128.37
Norveška NOK 9.6118
Ruska fed. RUB 74.9036
Švedska SEK 10.2620
Švica CHF 1.1431
Vel. Britanija GBP 0.88350
ZDA USD 1.1346
Romunija RON 4.6648
Bolgarija BGN 1.9558
Poljska PLN 4.3154
Stanje na dan: 16. november 2018
Kazalo