DZS in Delo Prodaja sta že objavili prevzemno namero za Terme Čatež. Foto: RTV SLO
DZS in Delo Prodaja sta že objavili prevzemno namero za Terme Čatež. Foto: RTV SLO

Šlo je za postopek, s katerim je omenjenim lastnikom, ki imajo v lasti 43,27 odstotka Term, ATVP preprečeval uresničevanje glasovalnih pravic v Termah Čatež. Družbe in posamezniki DZS, Towra, M. B. Satler Investicije in Petpet ter Bojan Petan, Ada De Costa in Petra Petan naj bi namreč delovali usklajeno, skupaj imeli 215.050 delnic Term in tako dosegali prevzemni prag.

Kot je znano, sta družbi Delo Prodaja in DZS 6. oktobra objavili prevzemno namero za odkup vseh preostalih delnic Term Čatež. Družbi imata v lasti skupno 119.624 oz. 24,07 odstotka delnic Terme Čatež. Ponudbo za prevzem bosta objavili najpozneje v 30 dneh od objave namere.

Po podatkih iz polletnega poročila čateške družbe je bil DZS konec letošnjega junija lastnik vse omenjenih 119.624 delnic Term Čatež. Med večjimi lastniki Term so še Kapitalska družba (23,79 odstotka), Towra (14,35 odstotka), Hrvatska poštanska banka (šest odstotkov), M. B. Satler Investicije (4,06 odstotka), delniški vzajemni sklad Triglav Steber I (3,99 odstotka) in EQT Group (3,97 odstotka).

C. R.