Bodo slovenske čebele kmalu nabirale med za izvoz na Kitajsko? Foto: BoBo
Bodo slovenske čebele kmalu nabirale med za izvoz na Kitajsko? Foto: BoBo

Čena spremlja delegacija ministrstva za kmetijstvo in urada za nadzor kakovosti in varnosti kmetijskih proizvodov. Skupaj z državno sekretarko na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Tanjo Strniša bo danes obiskal mlekarno Planika in kobariški muzej mlekarstva ter vinsko klet Goriška brda. V ponedeljek zjutraj pa ga bo sprejel tudi kmetijski minister Dejan Židan.

Državna sekretarka Strniša in Čen bosta v ponedeljek dopoldne vodila prvo zasedanje delovne skupine za sodelovanje v kmetijstvu med slovenskim in kitajskim ministrstvom za kmetijstvo. V drugem delu zasedanja bodo strokovne institucije v kmetijstvu predstavile dosedanje sodelovanje med Slovenijo in Kitajsko. Popoldne pa bo Strniša s kitajsko delegacijo obiskala še podjetje Medex.

Bodo slovenska podjetja zdaj dobila še dovoljenje za izvoz medu na Kitajsko? Ljubljanske mlekarne, Mlekarna Celeia, Pomurske mlekarne in Mlekarna Planika so namreč v začetku junija le prejele dokončno dovoljenje, da se registrirajo za izvoz mlečnih izdelkov na Kitajsko.