Foto:
Foto:

Tretji največji proizvajalec letal na svetu je dobiček v primerjalnem obdobju zvišal za dva odstotka, na 118 milijonov evrov.

V oddelku Bombardier Aerospace, kjer proizvajajo letala, so se že pokazali učinki znižanja stroškov. V tretjem četrtletju letos je Bombardier prodal 69 regionalnih in potniških letal, prihodki oddelka pa so se v tretjem četrtletju v primerjavi z enakim lanskim obdobjem znižali za osem odstotkov, na 1,5 milijarde evrov.

Bombardier uspešen tudi na področju tirnih vozil
Sicer pa je Bombardier, potem ko je od avtomobilskega koncerna DaimlerChrysler pred nekaj leti prevzel ADtranz, postal največji ponudnik tirnih vozil na svetu. Omenjeno področje dejavnosti je koncernu v tretjem četrtletju prineslo 1,5 milijarde evrov prihodkov. Dobiček pred obdavčitvijo pri proizvodnji tirnih vozil pa se je v tretjem trimesečju v primerjavi z enakim lanskim obdobjem znižal z 68,1 na 49,6 milijona evrov.

V prvih devetih mesecih letos so se prihodki kanadskega velikana v primerjavi z enakim lanskim obdobjem znižali za dva odstotka, na 9,5 milijarde evrov, dobiček pa se je znižal za dobrih 12 odstotkov, na 229 milijonov evrov.