Uprava Term ima na dnevnem redu skupščine med drugim delitev 7,69 milijona evrov bilančnega dobička. Foto: RTV SLO
Uprava Term ima na dnevnem redu skupščine med drugim delitev 7,69 milijona evrov bilančnega dobička. Foto: RTV SLO

Kot je znano, je DZS največji lastnik Term, obema družbama pa je varuh konkurence ob uvedbi postopka zaradi opustitve priglasitve koncentracije do nadaljnjega odvzel glasovalne pravice. Kot je povedal Jani Soršak, direktor urada za varstvo konkurence, je razlog za izdajo soglasja ta, da je na dnevnem redu skupščine od pomembih sklepov le delitev dobička.

Poleg tega je na dnevnem redu tudi sprememba statuta zaradi uskladitve dejavnosti z novo standardno klasifikacijo dejavnosti. Predlagani sklepi so po Soršakovih besedah v interesu tako večjih kot manjših delničarjev, izdano soglasje pa velja samo za predlagani dnevni red.

Kako se bo razporedil dobiček?
Uprava Term Čatež za torkovo skupščino med drugim predlaga, da se od 7,69 milijona evrov bilančnega dobička za leto 2007 2,16 milijona evrov uporabi za izplačilo dividend (kar bi pomenilo 4,35 evra na delnico), 5,53 milijona evrov pa bi se razporedilo v preneseni dobiček družbe. Delničarji bodo odločali tudi o sklepu, da so delavci Term Čatež lahko udeleženi v bilančnem dobičku družbe.

Epilog do konca leta?
Kot je znano, je urad za varstvo konkurence postopek zaradi opustitve priglasitve koncentracije proti skupno petim lastnikom Term Čatež - poleg DZS-ja še proti družbam Towra, EQT Group, M.B. Satler Investicije in Petpet - uvedel v začetku julija. Po besedah Janija Sorška bi bil postopek lahko končan decembra.