Z gradbenimi dovoljenji za stavbe je bila predvidena gradnja 271 stanovanj, kar je 34 odstotkov manj kot mesec prej.

Površina načrtovanih stavb bo merila skoraj 126.000 kvadratnih metrov, kar je 14 odstotkov manj od površine stavb, predvidenih z dovoljenji, izdanimi maja. Površina načrtovanih stanovanjskih stavb bo manjša za 30 odstotkov, nestanovanjskih stavb pa večja za 10 odstotkov, je danes sporočil statistični urad.

Junija je bilo manj načrtovanih stanovanj kot maja. V enostanovanjskih stavbah je bilo načrtovanih 28 stanovanj manj kot maja oz. 13 odstotkov manj, v večstanovanjskih stavbah pa 110 stanovanj manj oz. 59 odstotkov manj, je navedel urad.

Z gradbenimi dovoljenji, izdanimi junija, je največ stanovanj oz. 33 odstotkov vseh načrtovanih v savinjski statistični regiji. 22 odstotkov vseh je načrtovanih v osrednjeslovenski statistični regiji, 13 odstotkov pa v jugovzhodni Sloveniji.

V drugih regijah je z gradbenimi dovoljenji, izdanimi junija, načrtovanih manj stanovanj. Med temi jih je najmanj načrtovanih v primorsko-notranjski in zasavski statistični regiji, in sicer v vsaki po dve stanovanji.