Vogel potrebuje precejšnje naložbe, če se želi razviti v sodobno smučišče. Foto: Žičnice Vogel Bohinj
Vogel potrebuje precejšnje naložbe, če se želi razviti v sodobno smučišče. Foto: Žičnice Vogel Bohinj
Žičnice na Voglu prodali

Tomažin je že potrdil, da je s KD-jem Kapitalom v ponedeljek podpisal kupoprodajno pogodbo in obenem še plačal deset odstotkov are. Preostanek namerava plačati do novembra, koliko bo končni znesek, pa ni želel razkriti. Ko bo plačal svoj delež, pa bo skupaj z upravo Žičnic Vogel javnosti tudi predstavil vizijo za prihodnost Vogla.

Tomažin, ki je lastnik podjetja Terra Australis, se je v zadnjih letih zasidral v slovenski gospodarski prostor kot lastnik več ljubljanskih gostinskih lokalov in računalniške družbe RRC. V Voglu vidi velike možnosti, saj sta na njem razvita tako zimski kot poletni turizem, veliko pa je še priložnosti za povečanje dejavnosti.

Veliko bo treba vlagati
Predsednik uprave Žičnic Vogel Boštjan Mencinger je s sklenitvijo posla zadovoljen, saj to zanje pomeni konec negotovosti. Vogel namreč potrebuje finančno močnega lastnika, ki bi ga lahko pomagal razviti v sodobno smučišče z zasneževanjem vsaj v spodnjem delu.

"Od novega lastnika pričakujem, da bo prinesel nekaj kapitala, da bi lahko načrtovane naložbe izpeljali v čim krajšem roku," je poudaril Mencinger in pojasnil, da imajo pripravljen širok nabor naložb, ki so v razponu od 100.000 do več milijonov evrov, začenši z zamenjavo naprave Zadnji Vogel.

Žičnice Vogel kljub zahtevnim zimskim razmeram že zadnjih nekaj let poslujejo pozitivno. Lansko leto je bilo zanje rekordno, saj so zaslužili več kot 3,3 milijona evrov, čistega dobička pa je bilo za 180.000 evrov. Dober obet za prihodnje poslovanje je tudi letošnja rekordna poletna sezona, v kateri so prvič prepeljali več potnikov kot pozimi.

Žičnice na Voglu prodali