Foto:
Foto:
Spletna stran družbe Baker&White.

V tem prehodnem obdobju pa se pojavlja tudi veliko tujih posrednikov, ki skušajo brez dovoljenja in na nezakoniti način privabiti vlagatelje, je poročala Televizija Slovenija. Gre za posrednike brez licenc in brez sedeža in naslova podjetja, ki naivnim vlagateljem po enkratni ceni, ponavadi precej nižji od tržne, po telefonu ponujajo navidez poceni nakup tujih delnic.

Tudi v Sloveniji je bilo že oškodovanih nekaj ljudi, ki so ostali brez denarja in brez delnic.Način delovanja takih družb je, da najprej zahtevajo manjše vsote denarja, z vsakim naslednjim nakupom pa vedno večje zneske, tudi do 100 tisoč dolarjev.

V zadjem času z novačenjem vlagateljev po poročanju Televizije Slovenija najbolj izstopata podjeti Deveerelloyd in Baker and White z domnevnim sedežem v Hongkongu.Na Agenciji za trg vrednostnih papirjev so doslej prejeli tudi že 25 obvestil tujih finančnih ustanov, ki bi želele pri nas posredno prek podružnic ali neposredno ponujati storitve s področja vrednostnih papirjev.

Na Agenciji vlagatelje znova opozarjajo naj preverijo verodostojnost tistih podjetij, ki so brez licenc in ki imajo težave z zakonodajo trga po vsem svetu, vsa opozorila in obvestila pa so tudi na spletnih straneh agencije.