Foto: BoBo
Foto: BoBo

Vodja Revozove službe za komuniciranje Nevenka Bašek Zildžović je povedala, da so se težave z dobavo elektronskih delov že dlje napovedovale in da so povezane s skokom uporabe elektronskih naprav med pandemijo covida-19.

Problem za svoje tovarne na svetovni ravni rešuje Renault in zaloge oz. pošiljke elektronskih delov razporeja po posameznih tovarnah. "Ne gre za enkraten problem in lahko se zgodi, da bo moral Revoz proizvodnjo za kakšen dan ustaviti tudi aprila," je dodala.

Proizvodnjo bodo vnovič pognali v ponedeljek, in sicer obe izmeni, dopoldansko in popoldansko. V četrtek in petek pa ne dela celotna tovarna oz. so doma ostali vsi zaposleni v Revozu, je še povedala Bašek Zildžovićeva.

V Revozu so zaradi porabljene zaloge sestavnih delov za Renaultov model twingo, ki jih izdeluje na začetku leta v požaru prizadeti Treves iz Biča pri Trebnjem, konec januarja proizvodnjo že ustavili za nekaj dni.

Revoz deluje v dveh izmenah, v približno dveh tretjinah kot edina Renaultova tovarna izdeluje model twingo, izdelujejo še električnega twinga ter modela clio in električni smart. Dnevno izdela nekaj več kot 700 vozil, zaposluje pa nekaj več kot 2400 ljudi.