Simon Tot ni več direktor šoštanjske termoelektrarne. Foto: BoBo
Simon Tot ni več direktor šoštanjske termoelektrarne. Foto: BoBo

Pozno zvečer je prišlo tudi sporočilo za javnost, kjer skopo navajajo le, da so se dejavnosti glede pridobitve in uveljavitve državnega poroštva za posojilo v vrednosti 440 milijonov evrov pri Evropski investicijski banki končale, zato je dozdajšnji direktor Teša Simon Tot z današnjim dnem nadzornemu svetu Teša vrnil mandat.

Za pojasnila ali dodatne informacije nista dosegljiva ne Tot ne Šturm.

Dolžnosti vršilca dolžnosti direktorja je za čas trajanja pridobitve novega direktorja, a največ za šest mesecev, prevzel Franc Rosec.

Simon Tot je bil za direktorja imenovan 11. 11. 2010. Takrat je nadzorni svet, predsednik je bil Djordje Žebeljan, na izredni seji odpoklical direktorja Teša Uroša Rotnika, ki je bil s položaja razrešen skladno s 515. členom Zakona o gospodarskih družbah. Takoj so imenovali Simona Tota, ki je bil predtem izvršni direktor proizvodnje v Holdingu Slovenskih elektrarn.

DZ je zakon o državnem poroštvu za gradnjo Teša 6 sprejel julija lani. V njem je zapisano, da bo država jamčila za 440 milijonov evrov vredno posojilo pri EIB-ju, če bo Teš izpolnil določene pogoje. Eden izmed njih je, da cena projekta ne sme preseči 1,3 milijarde evrov.

Duška Lah, TV Slovenija