Skupina Telekom je v treh četrtletjih dosegla 37,7 milijona evrov dobička. Foto: Telekom Slovenije
Skupina Telekom je v treh četrtletjih dosegla 37,7 milijona evrov dobička. Foto: Telekom Slovenije

Čisti dobiček je v tem času dosegel 37,7 milijona evrov, potem ko ga je bilo v enakem obdobju leto prej za 46,3 milijona evrov. S poslovnimi rezultati skupine in matične družbe se je v sredo seznanil tudi nadzorni svet.

Ključni kazalniki poslovanja presegajo načrtovane, je Telekom sporočil prek spletnih strani Ljubljanske borze. To se je zgodilo kljub nadaljnjemu zniževanju prihodkov od klasične govorne telefonije in nižjim prihodkom od mobilnih storitev zaradi prehoda uporabnikov na za njih ugodnejše pakete, so poudarili v družbi.

Telekom v privatizaciji
Največji slovenski telekomunikacijski operater, ki je v postopku privatizacije, ob tem nadaljuje kadrovsko prestrukturiranje v družbah na slovenskem trgu. Tako so letos število zaposlenih v Sloveniji že zmanjšali za 150, od tega 100 v matični družbi, do konca leta pa naj bi ga še za 50, je na novinarski konferenci v Ljubljani pojasnil predsednik uprave Rudolf Skobe.

V prihodnjem letu nameravajo število zaposlenih v Sloveniji zmanjšati še za 250, v letu kasneje še za nadaljnjih 250, nato pa naj bi se število zmanjševalo le še na račun upokojitev.

V Telekomu Slovenije je bilo sicer konec letošnjega septembra 2.789 zaposlenih, kar je tri odstotke manj kot pred letom dni, v drugih družbah v Sloveniji pa 631 zaposlenih oziroma osem odstotkov manj kot pred letom dni. Celotna skupina, torej skupaj z družbami v tujini, je zaposlovala 4.462 ljudi oziroma tri odstotke manj kot pred letom.

Telekomu dobiček in prihodki upadajo
Telekomu dobiček in prihodki upadajo