Storitev ponuja zasebna družba, njeno uspešnost pa bo pokazal čas. Foto: Thinkstock
Storitev ponuja zasebna družba, njeno uspešnost pa bo pokazal čas. Foto: Thinkstock

Podjetnikom je na voljo nova storitev eMenjava, ki naj bi jim pomagala premagovati likvidnostne težave, med drugim tudi z blagovno menjavo izdelkov in zapiranjem odprtih terjatev.
Storitev eMenjava (ki jo ponuja zasebno podjetje) naj bi slovenskim podjetnikom pomagala premagovati likvidnostne težave oz. jih pred njimi varovala. Spletna in plačljiva storitev podjetjem namreč omogoča kupovanje in menjavo storitev ali izdelkov, ne da bi za nakup (v celoti) plačala, in zapiranje odprtih terjatev, pojasnjujejo v eMenjavi.
Spletna platforma za blagovno menjavo
Bistvo eMenjave je upravljanje spletne platforme in zagotavljanje pogojev za učinkovito povezovanje podjetij, ki so pripravljena medsebojno poslovati tudi tako, da svoje storitve in/ali izdelke med seboj zamenjujejo oz. kompenzirajo, so sporočili ustvarjalci eMenjave. Kot so poudarili, je eMenjava proaktivna storitev, s katero je poslovanje avtomatizirano. Pomaga poiskati podjetja, s katerimi lahko prvo podjetje storitve ali izdelke zamenja za tisto, kar potrebuje. Tako lahko tudi v fazi nakupa pridobijo nove stranke, hkrati pa ima podjetje denar, ki bi ga drugače namenilo za plačilo nakupa, še vedno na svojem računu.
Storitev naj bi pomagala tudi prodajati, saj v elektronski nabiralnik podjetja redno dostavlja povpraševanja potencialnih strank, vključno z njihovimi storitvami in izdelki, ki jih ponujajo v menjavo. Hkrati je eMenjava tudi pripomoček za zapiranje odprtih terjatev, zagotavljajo ustvarjalci. Podjetje z vnosom informacij o ponudbi dolžnika eMenjavi namreč omogoči, da poišče kupca za dolžnikove storitve in/ali izdelke ter tako pomaga izterjati dolgove.