Foto: Terme Olimia
Foto: Terme Olimia

Prokurist term Vasja Čretnik je naložbo za Slovensko tiskovno agencijo ocenil na od 25 do 30 milijonov evrov. Kot je dejal, bodo hotel zgradili s kombinacijo lastnih in bančnih virov. Na vprašanje, kdaj naj bi v njem sprejeli prve goste, pa je odgovoril, da je vse odvisno od razmer na trgu, kar se tiče razpoložljivosti gradbenih podjetij, kjer trenutno vlada precejšnje pomanjkanje in neupravičeno visoke cene. Želijo si, da bi v poletje 2025 vstopili že z novim hotelom.

Hotel s štirimi zvezdicami

Po Čretnikovih besedah bo to družinski hotel s štirimi zvezdicami superior. Imel bo približno 145 sob in glede na to, da bodo te zasnovane za sprejem družin z otroki, bo skupno lahko sprejel približno 290 odraslih in še enkrat toliko otrok. Poleg sob bo družinam prilagojena tudi kulinarika, predvsem pa animacijske vsebine z večjim številom igralnic ter prostorov za zabavo in ustvarjalne delavnice za otroke.

"Tako se bo hotel navezoval na programe, ki jih z vsemi vodnimi programi že zdaj nudi Termalija Family Fun, do katerega bo tudi speljana topla zveza z neposrednim vstopom na bazene. Zgrajen bo na območju nad ribniki pod gozdom med Aparthotelom Rosa in vasjo Lipa," je še povedal Čretnik.

Pred letošnjim poletjem so sicer Terme Olimia odprle nov tobogan v Termalnem parku Aqualuna in veliki tobogan v Termah Tuhelj, prav tako so v obeh podjetjih končali naložbo v sončne elektrarne, medtem ko v Tuhlju gradijo tudi kotlovnico na lesno biomaso.

Poleg tega so objavili razpis za izgradnjo novega bazenskega kompleksa ob hotelu Breza, ki naj bi ga začeli graditi še letos. Načrtujejo, da bi ga odprli pred poletjem 2024. Ocenjena vrednost celotne naložbe pa bo znašala od tri do štiri milijone evrov.