Boxmark bo prihodnji teden zaposloval že 300 nekdanjih Preventovih zaposlenih. Foto: MMC RTV SLO
Boxmark bo prihodnji teden zaposloval že 300 nekdanjih Preventovih zaposlenih. Foto: MMC RTV SLO


Po besedah direktorja podjetja Boxmark Marjana Trobiša je razpis za direktorja podjetja Car Exclusive v teku, nanj pa se je prijavilo kar nekaj interesentov. V novoustanovljeni družbi se bodo zaposlile tudi nekdanje Preventove delavke, ki so zdaj imele enomesečne pogodbe o zaposlitvi, nato pa bodo po Trobiševih napovedih dobile pogodbe za eno leto. Po ustanovitvi podjetja bo Boxmark podal tudi vlogo za pridobitev državne subvencije za zaposlovanje brezposelnih.

Cilj 300 zaposlenih bo dosežen prihodnji teden
Trenutno v Boxmaru dela 270 nekdanjih Preventovih zaposlenih, v novi družbi pa bo prihodnji teden delo našlo še 30 delavcev te nekdanje slovenjgraške družbe. Delavke zdaj delajo na lokaciji v Slovenj Gradcu, po 25. oktobru pa načrtujejo postopno selitev v Radlje ob Dravi, kjer poteka obnova proizvodne hale in priprava delovnih mest. Kot je dejal Trobiš, so izgledi za prihodnje obdobje zelo dobri, saj se naročila povečujejo.

Nekdanjih Preventovih delavcev pa ne zaposluje le Boxmark, delo so dobili tudi v podjetju Prevent Halog iz Lenarta in v družbi Prevent AFC, pri čemer sta obe povezani z družbo Prevent DEV iz nemškega Wolfsburga, ki je v lasti Nijaza Hastorja.