Novi nadzorniki Vzajemne so se že na ustanovni seji zavzeli za čimprejšnje imenovanje nove uprave. Foto: BoBo
Novi nadzorniki Vzajemne so se že na ustanovni seji zavzeli za čimprejšnje imenovanje nove uprave. Foto: BoBo

Nadzorniki zavarovalnice so se seznanili tudi s poslovanjem v prvem polletju. Vzajemna je, kot pravijo, poslovala pozitivno in skladno s poslovnim načrtom. Člani nadzornega sveta so imenovali tudi dve komisiji, in sicer komisijo za imenovanja in prejemke ter revizijsko komisijo. Prva bo zadolžena za pripravo predloga razpisa za upravo, ki ga bodo nadzorniki obravnavali na naslednji seji. Ta bo predvidoma 30. avgusta.

Na čelu zavarovalnice tako do nadaljnjega ostajata stara člana uprave, Irena Kos, ki je sicer na prejšnji seji podala svoj odstop, vendar je pripravljena ostati na tem mestu do imenovanja novega člana oz. članice, in Dušan Kidrič.

Nadzorni svet se je seznanil tudi s poročilom o izsledkih notranje revizije poslovanja, za katerega je zaprosil na ustanovni seji ob koncu julija. Ker so poročilo prejeli šele na seji, so se nadzorniki odločili, da bodo gradivo s pomočjo novoimenovane revizijske komisije dodatno preučili in se o sklepih odločali na naslednji seji.

Novi nadzorni svet Vzajemne se je na ustanovni seji sešel konec julija, ko so za prvega nadzornika izbrali podpredsednika Zveze društev upokojencev Slovenije Mirka Miklavčiča. Na skupščini 26. julija so za nove člane nadzornega sveta poleg Miklavčiča izvolili še predsednico ZDUS-a Matejo Kožuh Novak ter predstavnika sindikatov Andreja Zorka in Marjana Urbanča.